Po celodenní dřině se večer těší do bazénu
Klub

Po celodenní dřině se večer těší do bazénu

Redakce

Pět dnů se stejným či hodně podobným programem absolvují boleslavští fotbalisté v nymburském sportovní centru. To je tradiční místo, kam jezdí trénovat nejen fotbalisté mnohých tuzemských i zahraničních klubů, ale i sportovci jiných odvětví. Nymburk jim nabízí venkovní i krytá sportoviště v potřebné pestrosti a nezbytné zázemí s podmínkami pro regeneraci, odpočinek a samozřejmě i ubytování.

Boleslavským fotbalistům denně od 7. do 11. ledna začíná dopolední tréninková jednotka v deset hodin na venkovním hřišti s umělou trávou, kde bezmála dvě hodiny dostávají na frak při cvičeních zaměřených na sílu a vytrvalost. Spolu s hlavním koučem Zdeňkem Ščasným na tréninkové úsilí hráčů dohlížejí i jeho tři asistenti Čuhel, Ryba a Maier.
Každý fotbalista dobře ví, že od zimního trénování se odvíjí jarní forma důležitá pro konečné umístění v ligovém ročníku. Přesto musí občas zaznít od trenérů povzbuzení ke zvýšení úsilí nebo hecování ke zpestření namáhavého cvičení.

Na oběd se většina hráčů plouží jako důchodci po horské tůře. „Bolí nohy,“ přiznávají skoro všichni. „Hlavně, že nebolí kolena,“ radují se Ševinský, Riegel a Dittrich, že po operacích kolen mohou trénovat naplno s mužstvem. „Musíme to vydržet každou zimu,“ naznačuje Poláček, že jinak než smířlivě se nedá k nepopulárnímu přípravnému období přistupovat.
Po obědě fotbalisté moc klidu neužijí. Dokud je venku světlo, přesněji od půl třetí hodiny odpolední podstupují druhou tréninkovou jednotku na hřišti. Večer od půl osmé je čeká ještě třetí fáze v posilovně. Na večerní hodiny mají boleslavští hráči zadanou saunu, hydromasážní bazén i velký bazén na plavání. Relaxace ve vodě na závěr náročného dne přijde každému vhod. A postel samozřejmě taky...

Fanshop banner