První týden trénují v Nymburku
Klub

První týden trénují v Nymburku

Redakce

Sedmadvacet fotbalistů odjelo na kondiční soustředění do Nymburka. Chybí Marek Matějovský, který přestoupil do anglického Reading FC. Naopak s týmem jsou talentovaní mladíci Georgie Ganugrava z Gruzie a Vincente Mendy z Francie. Téměř nováčkem je i Jiří Mašek, o jehož návratu do Mladé Boleslavi z tureckého angažmá se stále jedná. S prvoligovým áčkem trénují i mladíci z boleslavské juniorky Šeda, Fabián, Nečas a Schubert.

Věkový průměr současného sedmadvacetičlenného boleslavského kádru je 24,5 roku. Nejzkušenějšími jsou třiatřicetiletý brankář Pižanowski a dvaatřicetiletý útočník Holub. Naopak nejmladším je osmnáctiletý Fabián a o rok či o dva starší Řezníček, Nečas, Schubert a dva testovaní cizinci Ganugrava a V. Mendy. Georgi Ganugrava je hráčem druhého týmu gruzínské nejvyšší ligy FC Zestafoni a Vincent Mendy podobně jako jeho starší bratr Alexandre Noel Mendy přišel z FC Siad Most.

V pondělí 7. ledna začali v FK Mladá Boleslav přípravu brankáři Miroslav Miller (27 let), Petr Pižanowski (33), Jan Šeda (22), obránci František Ševinský (28), Adrian Rolko (29), Milan Kopic (22), Václav Procházka (23), Tomáš Hrdlička (26), Jan Rajnoch (26), středopolaři Jan Kysela (22), Tomáš Sedláček (27), Tomáš Poláček (27), Václav Kalina (28), Jan Riegel (27), Jaroslav Dittrich (25), Tomáš Fabián (18), Radim Nečas (20), David Brunclík (22), Georgie Ganugrava (19), Vincente Mendy (20) a útočníci Alexandre Noel Mendy (24), Radim Holub (32), Jakub Řezníček (19), David Vaněček (24), Ivo Táborský (22), Jiří Schubert (20), Jiří Mašek (29).

V nymburském sportovním centru hráči absolvují každý den několikafázové zatížení a nezbytnou večerní regeneraci. Pobyt v Polabí ukončí prvním letošním přípravným utkáním.
Střetnutí FK Mladá Boleslav – FK Hradec Králové se hraje v sobotním dopoledni 12. ledna od 10,30 hodin v Nymburku.
Druhý týden zimní přípravy se uskuteční v domácích podmínkách mladoboleslavského městského stadionu a v sobotu 19. ledna začne dvoutýdenní kemp na Kypru se čtyřmi zápasy proti zahraničním soupeřům.

Fanshop banner