Táborský se trápil s týdenním předstihem
Klub

Táborský se trápil s týdenním předstihem

Redakce

První v pátečním ránu trpěl Ivo Táborský. S úsměvem vyvrátil domněnku, že se nemohl dočkat, jak moc se těšil. „Mám to do střešovické nemocnice ze všech kluků nejblíže, protože bydlím kousek tady za rohem,“ prozradil boleslavský útočník. Po něm přišel na řadu Milan Kopic a třetím v pořadí byl Václav Kalina. Bývalý kladenský fotbalista zátěžový test v minulosti nikdy nepodstoupil a netajil, že z premiéry má velké obavy.

Ivo Táborský přiznal, že na zátěžový test myslel i ve dnech volna, když si udržoval kondici na lyžařských běžkách. „S přítelkyní jsem si užil Vánoce a potom týden na horách, ale poslední dny volna jsem myslel na zátěžový test. Žádný fotbalista ho nemá rád, ale vím, že je potřeba, aby trenér věděl, jak nás trénovat.“

František Ševinský ukončil zátěžový test v naprostém vyčerpání. Přesto byl spokojený. „Obával jsem se, že to bude horší,“ vydechoval ztěžka slova. Půl roku výpadku zaviněný operací kolena s následnou rekonvalescencí se muselo projevit. Naměřené hodnoty mu však dávaly naději, že v zimní přípravě kondiční nedostatky dožene.

Václav Kalina byl na zátěžovém testu poprvé ve své fotbalové kariéře. „Hodně jsem se bál, protože jsem nevěděl, co mě čeká. Ale rozběhal jsem se a docela to šlo, i když se mi ke konci špatně dýchalo,“ ulevil si Kalina, že týrání zdárně přečkal.

„Je to hlavně o psychice,“ zdůraznil zkušenější Táborský. „Nejdůležitější je chytit včas správný rytmus,“ přidal radu Milan Kopic. Na co vlastně člověk myslí při zátěžovém testu? „Na nic. Fakt se nedá na něco myslet, snad jen na to, aby neupadl,“ prozradil nezáviděníhodné pocity boleslavský stoper.
Ve zdraví přežil i nejzkušenější boleslavský fotbalista Radim „Emil“ Holub. „Jsem trochu nastydlý a tak nevím, jak to zvládnu,“ posmrkával před testem. Zvládl ho perfektně a od lékaře Krejčího se dočkal pochvalných a povzbudivých slov. Spokojen byl i trenér Zdeněk Ščasný.

Ne všichni členové boleslavského kádru páteční testování absolvovali. Například Hrdlička s Rieglem nepřišli kvůli nachlazení, brankáři se vytrvalostnímu testu také vyhnuli.

Fanshop banner