Trenér Ščasný: Potřebujeme stabilizovat základní sestavu
Klub

Trenér Ščasný: Potřebujeme stabilizovat základní sestavu

Redakce

Trenér Zdeněk Ščasný připravil zimní přípravu ve standardní podobě. To znamená s týdenním kondičním soustředěním v nymburském sportovním centru a s herním kempem ve středomořském podnebí, konkrétně na Kypru. „Nebude to nic lehkého, ale na druhou stranu není čeho se děsit.“ Z trenérových slov vyplývá, že příprava na jarní sezónu by neměla profesionální fotbalisty ničím zaskočit.
Rozhovor se Zdeňkem Ščasným uvádí Bolka TV.

Do zahájení jarních odvetných utkání Gambrinus ligy moc času nezbývá. Konkrétně šest týdnů a dva z nich stráví boleslavští fotbalisté na Kypru, kde se střetnou se čtyřmi zahraničními soupeři. Že by prioritou přípravy bylo zlepšení herního projevu? Tak to trenér Ščasný neplánuje, protože až na utkání v Plzni byl s herním projevem mužstva v podzimní sezóně spokojený. „Ale nedávali jsme góly a na můj vkus jich poměrně dost dostávali,“ zdůraznil Ščasný, že nejvíce jej trápila podzimní mizerná efektivita. Dva týdny pobytu na Kypru vítá hlavně z důvodu, že bude mít mužstvo pohromadě. „Na podzim jsme měli hodně nestabilní sestavu kvůli množství marodů a nových hráčů a tak je potřeba, aby se sestava ustálila.“
Zdeněk Ščasný doufá, že se trefí do správné jarní sestavy. V ní zvýší konkurenci uzdravení Ševinský, Riegel a Dittrich, navíc nejsou vyloučené příchody zcela nových tváří. „Uděláme všechno, aby jsme se dobře připravili a na jaře hráli pěkný fotbal a aby naše hra přinesla více bodů. Pokud jarní zápasy budeme zvládat, jistě se posuneme v tabulce, kam všichni chceme," dodal boleslavský trenér.

Fanshop banner