Boleslavští kluci vybojovali 5. místo ve Vídni
Klub

Boleslavští kluci vybojovali 5. místo ve Vídni

Redakce

V posledních dnech uplynulého roku 2007 družstvo starší přípravky FK Mladá Boleslav obsadilo na halovém fotbalovém turnaji v rakouské metropoli páté místo, když postup do semifinále prohrálo nešťastně s pozdějším celkovým vítězem Rapidem Vídeň.

Mezinárodní turnaj se hrál ve dnech 29.-30. prosince 2007 pod střechou vídeňské městské multifunkční haly na hřišti o rozměrech 40x20 metrů. Družstva k utkáním nastupovala s pěti hráči v poli a brankářem. Pořadatelé zajistili účast šestatřiceti žákovských týmů ve třech věkových kategoriích z Německa, Itálie, Švýcarska, Slovinska, Maďarska, Rakouska, Slovenska a Česka.
Ve Vídni český žákovský fotbal zastupovali jen chlapci z Mladé Boleslavi v kategorii hráčů narozených v roce 1998. FK Mladá Boleslav reprezentovali Novák, Jeníček, Pazderník, Lazorenko, Charvát, Volf, Poljak, Petrův, Hrdlička, Hložek, Horáček a Rakouský pod trenérským vedením Jeníčka a Holuba.
„Konečné páté místo na kvalitně obsazeném vídeňském turnaji je pro kluky úspěch a všem hráčům patří obrovský dík za přístup a velmi kvalitní výkon. Dokázali, že patří ve své věkové kategorii mezi nejlepší nejen doma v České republice, ale i v zahraničí,“ pochválil chlapce Michal Doležal, sekretář mládežnických družstev FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner