Hráči začnou s přípravou první pátek v novém roce
Klub

Hráči začnou s přípravou první pátek v novém roce

Redakce

Dvoutýdenní zimní pauza skončí boleslavským fotbalistům v pátek 4. ledna, kdy se poprvé sejdou v novém roce 2008 a zahájí tak přípravu na letošní jarní sezónu, ve které by se rádi vrátili do bojů o takové umístění v ligové tabulce, z kterých se otvírají vrátka do evropských pohárů. „Čtvrtá příčka ještě není ztracená,“ burcuje své ovečky fotbalový president Josef Dufek.

Ve zmíněném prvním lednovém pátku absolvují boleslavští fotbalisté fyziognomické testy ve Vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. V pondělí 7. ledna odjedou na týdenní kondiční soustředění do Nymburka, které završí prvním přípravným utkáním v novém roce s druholigovým Hradcem Králové na hřišti v areálu nymburského sportovní centra.

Program zimní přípravy prvoligového mužstva:

Pátek 4. leden – zahájení přípravy (testy Vojenská nemocnice Střešovice)
Pondělí 7. leden – odjezd do Nymburka na kondiční soustředění
Sobota 12. leden – přátelské utkání FK MB – FK Hradec Králové (Nymburk)
– návrat z nymburského soustředění
Středa 16. leden – přátelské utkání FK MB – Bohemians/Střížkov Praha
Sobota 19. leden – odlet na herní kemp na Kypr
- na Kypru čtyři utkání se zahraničními soupeři
Sobota 2. únor – návrat z kyperského soustředění
Středa 6. únor – přátelské utkání FK MB – Dukla Praha
Neděle 10. únor – přátelské utkání FK MB - Marila Příbram
Neděle 17. únor – zahájení jarní ligy FK MB – FK Jablonec 97

Zimní přestupový termín jistě zasáhne i do složení mladoboleslavského kádru. Jaké moc? „Nějaké změny uskutečníme, ale nijak převratné,“ prohlásil president Dufek.
Zatím jistým rozšířením hráčského kádru je návrat tří loňských marodů. Obránce Ševinský a středopolaři Riegel s Dittrichem naskočí do zimní přípravy s plným nasazením. Z podzimního kádru boleslavské juniorky si trenér Ščasný vyžádal brankáře Šedu, středopolaře Fabiána a útočníka Schuberta, což jsou nadějní mladíci, kteří již v loňském roce s prvoligovým áčkem trénovali. V boleslavských barvách bude nadále působit Mendy. V jednání jsou příchody talentovaného gruzínského mladíka Ganugravy a útočníka Maška, který je smluvně vázaný v Turecku a v závěru loňského podzimu již v Mladé Boleslavi hostoval. Otevřenou otázkou je další boleslavské působení Voříška, jenž se po půlročním hostování vrátil do pražské Sparty. Boleslavskému Šmerdovi skončilo hostování v Hradci Králové a podobně Svitákovi hostování v Jihlavě, oba si však hledají angažmá mimo Mladou Boleslav.

Fanshop banner