Zázrak se nekonal, trefil se jen Rajnoch
Klub

Zázrak se nekonal, trefil se jen Rajnoch

Redakce

Boleslavské postupové naděje zhatil gól v poslední minutě prvního poločasu, kdy Mutu proměnil přísně nařízenou penaltu. Po přestávce sice Rajnoch vyrovnal, ale zakrátko kanonýr Fiorentiny Vieri prostřelil Pižanowského. Boleslavští prohráli první poločas pasivní hrou, ve druhém byli odvážnější, ale na výhru proti pátému celku nejvyšší italské soutěže to nestačilo. Podobně jako před rokem získali ve skupině Poháru UEFA tři body, tentokrát za jednu výhru, vloni za tři remízy.

Boleslavští začali hodně zataženě a Fiorentina se snadno tlačila k Pižanowského brance. Ten v 11. minutě ostrý centr ze strany jen vyrazil, Pazzini se nestačil zorientovat a Kopic vykopl míč z vápna. Boleslavští odpověděli akcí, která skončila rohovým kopem. Po sražené Hrdličkově střele centroval z levého křídla Kalina před branku, ale obrána Fiorentiny se nachytal nedala.
Ve 20. minutě stáhl Pižanowski míč z kopačky Mutua a o tři minuty později zmařil střeleckou příležitost Pazzinimu včasným zásahem Kopic. Ve 37. minutě byl Pižanowski sice dříve u míče, než Pazzini, ale vyběhl daleko mimo vápno a nepovedeným odkopem trefil Semioliho. Jeho dlouhý kop minul opuštěnou boleslavskou branku.
Tři minuty před koncem poločasu souboj Procházky s Pazzinim posoudil portugalský sudí jako penaltový a zkušený Mutu pokutový kop zamířil na opačnou stranu, než se vrhnul Pižanowski – 1:0. Než odešli hráči do kabin, stihl Voříšek z trestňáku těsně překopnout Lupatelliho branku.

Druhý poločas začali aktivněji hráči Fiorentiny, Mutu vletěl zleva do vápna, Pižanowski v pádu jeho ránu vyrazil. Gobbi v jasné šanci nikým neatakován hlavičkoval nad. Boleslavským se povedla akce po levé straně. Po Procházkově centru nepřesně střílel Táborský.
V 60. minutě se však Rajnoch krásně trefil z pětadvaceti metrů a vyrovnal – 1:1. Začínalo se znovu. A na obou stranách s posílenou ofenzívou. Boleslavský Ščasný stáhnul Kalinu a poslal do hry Holuba. Fiorentinský Prandelli vystřídal Pazzinoho čerstvým Vierim. A ten po pěti minutách pobytu na trávníku utkání rozhodl. V 67. minutě dostal od Liveraniho pas za boleslavskou obranu a akci zavánějící ofsajdem ukončil přesnou střelou podle pravé Pižanowského ruky – 2:1.
Zkušení hráči pátého týmu italské Serie A si těsné vedení už pohlídali. Pižanowski sebou musel hodně mrskat, aby odolal střelám Vieriho, Gobbiho a hlavičce Osvalda. Boleslavským se v závěrečné desetiminutovce podařilo opakovaně ohrozit Lupatelliho. Ten však bezpečně kryl Procházkovu hlavu i Vaněčkovu střelu pravačkou. Do jarní fáze Poháru UEFA postoupila Fiorentina, kdežto Mladá Boleslav podruhé neuspěla. Skončila v pětičlenné tabulce na čtvrté nepostupové příčce.

FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Voříšek, Rolko, Kopic, Procházka – Sedláček, Rajnoch, Hrdlička (80. Vaněček), Kalina (65. Holub) – Kysela (46. Táborský), Mendy. Připraveni ještě byli Řezníček, Brunclík, Schubert a Šeda.

ACF Fiorentina: Lupatelli – Koldrup, Ujfaluši, Danielli, Pasoual – Donadel (50. Pazienza), Liverani, Gobbi – Semiloi, Pazzini (62. Vieri), Mutu (73. Osvaldo). Připraveni ještě byli Gamberini, Balzaretti, Kuzmanovic a brankář Avramov.

Rozhodčí: Joao Francisco Lopes Ferreira – José Carlos Neves Ramalho, Sergio David Gouveia Serrao (všichni Portugalsko).

Góly: 43. Mutu (penalta), 67. Vieri – 60. Rajnoch

ŽK: Kopic, Rajnoch, Procházka - Donadel

Diváci: 11 240

Fanshop banner