Jasné je složení obrany a středu zálohy
Klub

Jasné je složení obrany a středu zálohy

Redakce

Boleslavští fotbalisté poprvé okusili trávník na Stadio Artemio Franchi ve středečním večeru 19. prosince. Trénink měl obvyklou náplň s procvičováním přihrávek a kombinačních návyků za pohybu, střelbou na branku a na závěr s hrou na dvě branky. Rozdělení hráčů do dvou družstev vyvolávalo spekulace o složení základní sestavy pro čtvrteční utkání.

Některé indicie byly jasně čitelné, jiné nečekaně překvapivé. Bez diskuse je nasazení Pižanowského do branky, i když jeho mladší kolega Šeda prokazoval také výtečnou formu. Na Pižanowského straně hrála obranná čtveřice ve složení Voříšek, Rolko, Kopic, Procházka, což odpovídá nejpravděpodobnější podobě i pro pohárové utkání.
Při neúčasti Matějovského bude ve středu pole s Rajnochem hrát Hrdlička. Ovšem obsazení krajů zálohy a dvou útočných hrotů z tréninkové hry už tak zřejmé nebylo. Na dvě místa v záloze jsou tři uchazeči, a to Sedláček, Kalina a Kysela.
Nejzáhadnější jsou Ščasného záměry s útočníky. Ve středečním večeru to vypadalo, že trenérovu důvěru má Holub, který se s chutí trefoval k jedné i k druhé tyči. S ním by mohl nejpravděpodobněji hrát Táborský, neboť Mendy v tréninkovém utkání kopal za tým náhradníků.
K dispozici jsou pro utkání ve Florencii ještě Vaněček, Řezníček, Brunclík a Schubert. Do tréninku včetně hry na dvě branky se zapojil i trestanec Matějovský. Ve čtvrtek večer však usedne na tribunu.

Fanshop banner