Fiorentina má z Boleslavi respekt
Klub

Fiorentina má z Boleslavi respekt

Redakce

V předvečer rozhodující bitvy o postup ze skupiny C Poháru UEFA mezi ACF Fiorentina a FK Mladá Boleslav se v útrobách Stadio Artemio Franchi konala nejprve tiskovka s trenérem italského celku Claudio Cesare Prandellim, kterého mezi novináře doprovodil i český reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši, jenž je od roku 2004 ve službách ACF Fiorentina.

Zkraje tiskovky se Ujfaluši ujal role tlumočníka. Přivítal české novináře a vyzval je, ať se ptají. Vzápětí však přišla profesionální tlumočnice a tak konverzace probíhala standardním způsobem. To znamená, že podobně jako trenér Prandelli i Ujfaluši na novinářské dotazy odpovídal italsky a českým žurnalistům je slečna Lenka překládala do češtiny.

Trenér Claudio Cesare Prandelli prozradil, že Montolivo má problémy s kotníkem a stejně jako on nenastoupí ani Santana a Jorgensen, které šetří pro nejbližší ligový zápas s Cagliari. Naopak se do sestavy po zranění vrací stoper Gamberini. „Takže budeme hrát se čtyřmi obránci. Nastoupíme s týmem, který bude chtít postoupit, i když víme, že to bude těžké,“ prohlásil Prandelli a hned vysvětlil, odkud vůči čtvrtečnímu soupeři pramení jeho respekt: „Mladá Boleslav je tým, který se těžko přetlačuje, protože je na tom dobře fyzicky a má zkušenosti s týmem Palerma. Přesto chceme za každou cenu postoupit.“

Předpokládaná sestava ACF Fiorentina ve čtvrtečním utkání proti Mladé Boleslavi: Lupatelli – Ujfaluši, Gamberini, Dainelli, Balzaretti – Donadel, Liverani, Kuzmanovic – Semioli, Pazzini, Mutu.

Fanshop banner