K postupu potřebuje Boleslav více gólů než soupeř
Klub

K postupu potřebuje Boleslav více gólů než soupeř

Redakce

V závěrečném utkání skupiny C Poháru UEFA ACF Fiorentina – FK Mladá Boleslav ve čtvrtek 20. prosince od 20,45 hodin na Stadio Artemio Franchi se střetne pátý tým italské Serie A s desátým celkem z české Gambrinus ligy. UEFA svěřila řízení portugalské trojici. Hlavním rozhodčím bude Joao Francisco Lopes Ferreira a jeho asistenty José Carlos Neves Ramalho a Sergio David Gouveia Serrao.

Oběma soupeřům jde o postup do jarního pokračování Poháru UEFA. Fiorentině stačí jeden bod, Mladá Boleslav potřebuje získat tři. Radovat se bude ten, kdo se vymaní z momentální střelecké impotence.

Florencie získala první prosincový ligový bod až nedávnou remízou 2:2 v Janově, ale v předchozích sedmi ligových utkáních nedala více jak jeden gól.
Třikrát skórovala jen jednou (Napoli, Lazio, Udinese) a čtyřikrát ani jednou (Janov, Reggina, Inter, Palermo). V lize je nejlepším klubovým střelcem se sedmi trefami Mutu. Jeho ofenzivní parťáci Pazzini (4) s Vierim (3) dohromady nastříleli stejný počet gólů. Po jednom do sítí ligových soupeřů přidali Montolivo, Osvaldo, Santana, Donadel, Gamberini a jeden gól si dala Atalanta vlastní.

Podobně jalově jako její italský rival si vedla Mladá Boleslav v závěrečných pěti utkáních podzimní ligové sezóny.
Dvakrát nedala ani gól (Zlín, Plzeň) a třikrát po jednom gólu (Teplice, Slavia, Olomouc). Nejlepším ligovým střelcem FK Mladá Boleslav letošního podzimu je s pěti trefami defenzivní záložník Rajnoch. Po třech gólech dali Kysela a Holub, dvakrát se prosadil Táborský a po jednom gólu přidali Rolko, Mendy, Sedláček, Matějovský a Vaněček.

V dosavadních podzimních utkáních Poháru UEFA nastřílela Fiorentina dvakrát tolik gólů než Mladá Boleslav.
Za Fiorentinu dvakrát skórovali Vieri a Jorgensen. Po jedno gólu dali Mutu, Kuzmanovic, Donadel, Kroldrup, Samuel a Osvaldo.
Za Mladou Boleslav se dvakrát prosadil pouze Mendy, jednou se trefili Sedláček, Táborský a Voříšek.

 

Fanshop banner