Matějovský nemůže hrát, přesto letí s týmem
Klub

Matějovský nemůže hrát, přesto letí s týmem

Redakce

Právě v den posledního letošního utkání, které bude rozhodující bitvou o postup do jarní fáze Poháru UEFA, oslaví Marek Matějovský šestadvacáté narozeniny. Nikoliv však na trávníku v boleslavském dresu, ale na tribuně mezi diváky po boku své manželky Simony. Z kapitána mužstva udělal trest za žlutá napomenutí bezmocně přihlížejícího diváka. „Chci být s týmem,“ vysvětlil svoji účast ve fotbalové výpravě Matějovský.

Vyslovil přání, že by při zápase rád seděl co nejblíže hráčské střídačky, aby byl v kontaktu se spoluhráči, mohl povzbuzovat a případně i poradit. Ale až teprve po příletu do Florencie se rozhodne, zda s mužstvem absolvuje předzápasový trénink, nebo se zcela oddá roli fotbalového turisty. Nebude tam totiž sám. „Letíme do Florencie společně s manželkou, protože jsme se dohodli s babičkou, že syna dva dny pohlídá.“ Chystá se v romantické atmosféře toskánské metropole na březích řeky Arno oslavit šestadvacátiny? „Oslavovat narozeniny ve Florencii nebudu, ty jsem oslavil v předstihu uplynulý víkend s rodinou a všemi nejbližšími.“
Ani vánoční dárky nemíní v Itálii shánět, neboť prý už je má všechny nakoupené. Těší se však na setkání s reprezentačním parťákem Tomášem Ujfalušim, který v současnosti kope v ACF Fiorentina na postu stopera za zraněného Gamberiniho. „S Ujfalušim jsem se na posledním reprezentačním srazu domlouval, že si po zápase Fiorentiny s Boleslaví spolu vyměníme dresy. I když to dopadlo tak, že nebudu hrát, rád bych Ujfalušiho dres ve své soukromé sbírce měl,“ prozradil Matějovský.
A prozradí, kde bude trénovat v příštím roce? Začne 4. ledna přípravu v Mladé Boleslavi nebo v jiném klubu?
„S vedením klubu jsme si řekli, že to budeme řešit až po sezóně a ta skončí dvacátého prosince. Připravuji se na to, že čtvrtého ledna začnu přípravu v Mladé Boleslavi,“ pravil Marek Matějovský do novinářských diktafonů hodinu po poledni v pondělí 17. prosince 2008.

 

Fanshop banner