Na Florencii se připravovali v mrazu
Klub

Na Florencii se připravovali v mrazu

Redakce

Na předposledním tréninku před odletem do Itálie vyklusávalo pětadvacet členů hráčského kádru. Chyběl pouze Tomáš Poláček kvůli nefotbalovému onemocnění. V mrazivém pondělním poledni 17. prosince naběhli hráči překvapivě na hrací plochu s umělým trávnatým povrchem v areálu boleslavského městského stadionu. „Přírodní tráva byla zmrzlá a nechtěli jsme riskovat zranění,“ vysvětlil trenér Zdeněk Ščasný.

Fotbalisté se nejprve rozběhali s Jiřím Rybou, poté si dali několik sprintérských cvičení pod dohledem Petra Čuhela a bago na jeden dotyk ve třech skupinách. Značnou část tréninku věnovali procvičování standardních situací, zejména rohových kopů.
Až na maroda Poláčka jsou všichni hráči v pořádku a mužstvo tedy odletí ve středu 19. prosince do Florencie v nejsilnějším složení. Ve výpravě bude i Marek Matějovský, který však nemůže hrát kvůli disciplinárnímu trestu za žluté karty. Hrát nemůže ani Jiří Mašek, neboť není na soupisce pro evropské poháry.

Příjemným zjištěním jednoho z posledních letošních tréninků byla přítomnost zdárně zhojených fotbalistů. Po svalovém zranění trénoval Tomáš Brezinský, s operovanými a vyléčenými koleny projevovali evidentní chuť do fotbalu Jan Riegel, Jaroslav Dittrich a František Ševinský. „Už je to dobrý,“ jásal bek Ševinský. Vyklusával také brankář Miroslav Miller, ale balon do poraněné ruky nechytal. „Ještě to nejde, ale přes svátky palec rozhýbu a zimní přípravu začnu naplno bez omezení,“ naznačil Miller, že zlomený palec na levé ruce už téměř vyléčil.

Neokoukanými tvářemi byli boleslavský juniorský forvard Jiří Schubert, který by měl zimní přípravu absolvovat s prvoligovým áčkem, a gruzínský středopolař George Ganugrava. Přestože je mu teprve devatenáct let, patří již dva roky do gruzínského reprezentačního výběru a v Mladé Boleslavi se zkouší uchytit, když nedávno neuspěl na testech v Anglii. „Vypadá dobře a chtěl bych jej do zimní přípravy,“ prohlásil Zdeněk Ščasný o mladíkovi z FC Zestafoni, což je druhý tým gruzínské ligy.

Fanshop banner