Matějovský s Kyselou dělali Ježíška
Klub

Matějovský s Kyselou dělali Ježíška

Redakce

Školáky sportovní akademie při 9. základní škole v Mladé Boleslavi přišli v posledním adventním týdnu podarovat fotbalisté FK Mladá Boleslav Marek Matějovský a Jan Kysela. Chlapci a dívky jim zazpívali, ředitel školy Hochmal poděkoval za přízeň. A dodal pochvalná slova všem trenérům a pedagogům za výchovu mladých sportovců, kterým popřál mnoho sportovních úspěchů.

Krátké setkání fotbalistů se školáky zpestřila dvě pěvecká vystoupení. Nejprve prvňáčci zazpívali lidovou písničku Já jsem muzikant. Potom žáci a žákyně druhé třídy přednesli píseň Prosinec z tvůrčí dílny dvojice skladatele Uhlíře a textaře Svěráka.
„Moc se nám to líbilo a obě písničky se vám povedly a my vám za to rozdáme dárky. Věřím, že jste byli celý rok hodní a pod vánočním stromečkem budete mít dárků ještě mnohem víc, než od nás,“ řekl dětem Matějovský. A dal se s Kyselou do rozdávání vánočních dárků od fotbalového klubu. Patřily k nim i zimní kulichy v modrobílých barvách boleslavského fotbalu. Většina dětí si je hned nadšeně vyzkoušela.

Když Matějovský obdarovával Patrika Hakkela z I.A třídy, tak klučina využil příležitosti a vyzpovídal fotbalovou hvězdu na téma, které zajímá celou boleslavskou veřejnost.
„Kam přestoupíš?“
„Ještě nevím. A kam bych měl podle tebe přestoupit?“
„Nikam,“ ukončil krátkou debatu prosebným klukovským tónem Matějovského malý obdivovatel.

Fanshop banner