Pecka se na podzim trefil sedmkrát
Klub

Pecka se na podzim trefil sedmkrát

Redakce

Luboš Pecka, boleslavský forvard a král ligových kanonýrů ročníku 2006/07, na hostování v Alemaii Aachen dal na podzim sedm gólů, ale jenom jeden v utkání o mistrovské body. Jednou se trefil v německém poháru a pětkrát v přátelských utkáních. Alemanii Aachen letos spadla z bundesligy a k vytouženému návratu do nejvyšší německé soutěže má nečekaně daleko, neboť je ve spodní polovině tabulky.

Alemania Aachen ze sedmnácti mistrovských utkání jen pět vyhrála, šest remizovala a šest prohrála. S pasivním skóre 22:23 a ziskem 21 bodů na jedenácté příčce v osmnáctičlenné tabulce ztrácí na vedoucí Borussii Mönchengladbach čtrnáct bodů, ale na třetí postupové místo jen osm bodů. Nespokojenost klubového vedení vyústila v trenérskou výměnu a Guido Buchwalda vystřídal na konci listopadu Jörg Schmadtke, který vedl tým v závěrečných třech podzimních mistrácích.
Luboš Pecka v žlutočerných barvách Alemanie Aachen odehrál osm přátelských, dvě pohárová a patnáct mistrovských utkání. Pouze ve dvou chyběl. Gólem se podílel na výhře s Paderbornem 3:1. Jedním gólem také přispěl k vyřazení Bochumi v německém poháru. Ve druhé německé lize skončila podzimní sezóna v polovině prosince a po zimní pauze pokračuje hned první únorový víkend.

Fanshop banner