Matějovský středočeským fotbalistou roku 2007
Klub

Matějovský středočeským fotbalistou roku 2007

Redakce

V anketě Sportovec Středočeského kraje 2007 se mezi nejlepšími umístil fotbalista FK Mladá Boleslav a reprezentačního týmu České republiky Marek Matějovský. Spolu s kanoistou Petrem Fuksou se podělil o páté místo. Protože mezi jedenáctkou nejlepších byl jediným fotbalistou, právem mu patří titul Fotbalisty Středočeského kraje 2007. Za výkony, kterými pomohl FK Mladá Boleslav opakovaně se probojovat do Poháru UEFA a přispěl české reprezentaci k postupu na Euro 2008.

Anketu vyhrála lyžařka Šárka Záhrobská, před atletkou Nikol Brejchovou a vodní slalomářkou Štěpánkou Hilgertovou. Čtvrtý byl moderní pětibojař Libor Capalini, pátí kanoista Petr Fuksa a fotbalista Marek Matějovský.
Mezi třemi nejlepšími kolektivy se překvapivě neobjevilo fotbalové mužstvo FK Mladá Boleslav. Za vítězným basketbalovým týmem ČEZ Basketball Nymburk, který získal nejvíce hlasů ve veřejném hlasování, byli druzí vodní slalomáři Volf-Štěpánek a třetí cvičenky aerobiku Fričová, Birnbaumová a Šejvlová.
Slavnostní večer s veřejným předáváním ocenění se uskutečnil v pondělním večeru 10. prosince v mladoboleslavském Škoda Auto Muzeu za přítomnosti středočeského hejtmana Petra Bendla a mladoboleslavského primátora Raduana Nwelatiho.
Fanshop banner