Bez proměňování šancí není radosti z výhry
Klub

Bez proměňování šancí není radosti z výhry

Redakce

Sedm ligových utkání v řadě bez radosti z výhry, to je bilance boleslavských fotbalistů z druhé poloviny podzimní sezóny. A kdy naposledy vyhráli? V pondělí 8. října v Brně 3:0 a doma dokonce ještě až neděli 30. září s Bohemians 2:0. „Stále se to opakuje, z brejku dostaneme gól a potom marně dobýváme soupeřovo vápno,“ posteskl si boleslavský kouč Zdeněk Ščasný nad letošní ligovou derniérou, kterou Mladá Boleslav proti Olomouci zremizovala 1:1.

Boleslavští měli v trestu trojici vykartovaných defenzivních hráčů Voříška, Hrdličku a Rajnocha. "Připravovali jsme se na to, že soupeř má vykartované tři hráče ze základní sestavy,“ připustil olomoucký trenér Martin Půlpit, že v taktice s vynuceným zúžením soupeřova kádru kalkuloval. „Utkání mělo úroveň i vzruch, Boleslav měla hodně šancí, ale olomoučtí hráči bojovali a stálo při nich štěstí. S jedním bodem jsem spokojen,“ pravil Půlpit, který vyjádřil nahlas přesvědčení, že Mladá Boleslav bude v jarních bojích atakovat vyšší příčky, než dosud. Zda z ambiciózního trenéra hovořilo skutečné přesvědčení o kvalitách a schopnostech boleslavských fotbalistů či nostalgie probuzená návratem do čtyřech letech do míst někdejšího úspěšného působení, raději nikdo nezkoumal. Boleslavským se ta slova hezky poslouchala a ostatní to považovali za povedenou diplomatickou vsuvku.

„Věděl jsem, že Olomouc nebude lehkým soupeřem. Měli jsme velkou absenci potrestaných hráčů a v uplynulých dnech jsme sehráli více těžkých utkání než protivník. Hráči pro Olomouci odehráli kvalitní utkání, ale na vítězství to nestačilo. Takový už je fotbal,“ posmutnělým hlasem se vracel k nerozhodnému utkání boleslavský trenér Zdeněk Ščasný, který před novináři přiznal, že se mu nepovedlo vystřídání Sedláčka Brunclíkem. Doma jeho mužstvo ztratilo body především neproměňováním střeleckých příležitostí, což je bohužel tak obehraná písnička, že si ji cvrlikají všichni vrabci, co jich v Pojizeří poletuje.

 

 

Fanshop banner