V záplavě šancí se ujala jen Holubova vyrovnávací trefa
Klub

V záplavě šancí se ujala jen Holubova vyrovnávací trefa

Redakce

V posledním ligovém utkání roku 2007 Boleslavským chyběli tři defenzivní hráči. Voříšek, Hrdlička a Rajnoch v předchozím kole byli počtvrté napomínáni a tak si proti Olomouci odpykávali trest. Olomouckým chyběl dlouhodobě zraněný střelec Hartig, což byla také jedna z příčin, proč již sedm týdnů na hřištích soupeřů neskórovali. Za necelou čtvrthodinu na boleslavském hřišti tuto smolnou sérii ukončili. Boleslavští v neúnavné snaze pouze vyrovnali. K vítěznému gólu jim scházelo střelecké štěstí, ale také více rozvahy a důrazu v koncovce.

Už ve 3. minutě olomoucký Kazár bombou k pravé tyči přinutil Pižanowského k robinzonádě. Ve 14. minutě Kaščák nastartoval Kazára, jenž sólo proti Pižanowskému zakončil vedoucím olomouckým gólem – 0:1.
Na inkasovaný gól Boleslavští reagovali zvýšeným úsilím, ale dlouho bez efektu. V 16. minutě Sedláčkův centr našel Holuba, ten z pár kroků nastřelil Drobisze. Ve 22. minutě po Holubově trestném kopu hlavičkoval Kopic do břevna a Kalinovu slabou dorážku Drobisz zvládl. Ve 26. minutě se sám před olomouckým brankářem ocitl Kysela, ale šanci neproměnil. Ve 31. minutě po Bajerově faulu na Kyselu našel Holub trestným kopem Rolka, ten hlavou trefil břevno.
Za stálého boleslavského tlaku se Olomoučtí dostali do jediné střelecké příležitosti ve 25. minutě, kdy se drzý Hubník prosadil přes Kopice. Jeho ránu Pižanowski vyrazil před sebe a Kopic míč odkopl před neúnavně dotírajícím olomouckým forvardem.
Vyrovnání se netrpělivé boleslavské publikum dočkalo ve 40. minutě. Po centru od pravé lajny Medny hlavičkou ve skrumáži bránících protihráčů našel Holuba, jenž s přehledem podle levé Drobiszovy nohy konečně dostal míč do olomoucké sítě – 1:1.

Druhý poločas začal podobně, jako skončil první. To znamená boleslavským tlakem. Bohužel bez gólového završení, ačkoliv šancí bylo plno.
Olomoučtí proháněli boleslavskou obranu z brejků. Ve 48. minutě Onofreje zastavil Rolko. V 66. minutě Hubník zkoušel obstřelením bránícího Rolka trefit vzdálenější kout Pižanowského branky, ale netrefil se. V 76. minutě Hubník hledal na malém vápně Onofreje, ale Kalina stihnul odvrátit na roh.

Boleslav zahrávala v úvodní čtvrthodině druhé půle šest rohových kopů a za další půlhodinu ještě pět. Gólu nedosáhla z žádného, nikdo z jejich hráčů se neprosadil ani ze hry. V 63. minutě po spolupráci Kaliny s Procházkou nedokázal akci ve vápně razantněji zakončit Mendy. V 73. minutě po Holubově trestňáku nedal gól Kopic hlavou ani Procházka nohou. V 80. minutě se po Mendyho centru neprosadil hlavou Mašek, vzápětí tvrdě střílel Procházka těsně mimo levou tyč. V 82. minutě marně hlavičkoval Kopic a nepodařeně vystřelil Vaněček. V 85. minutě se netrefil pravačkou Holub. Mnohé další boleslavské akce strádaly neurovnaností a zbrklostí aktérů, jimž sice nešlo upřít snahu, ale efektivnost jejich konání nemělo. Nic nebylo platné, že se do poslední chvíle tlačili na olomouckou branku, ani tři minuty nastavení jim kýženou vítěznou trefu nepřinesly.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Sedláček (51. Brunclík, 78. Táborský), Rolko, Kopic, Procházka – Kysela (56. Vaněček), Matějovský, Mendy, Kalina – Holub, Mašek. Připraveni ještě byli hráči Poláček, Řezníček a brankář Šeda.

Sestava SK Sigma Olomouc: Drobisz – Jindřišek, Šuškavčevič, Škerle, Hudec – Bajer (35. Knakal), Kaščák, Rossi Silva, Onofrej – Kazár (48. Randa), M.Hubnik (82. Schulmeister). Připraveni ještě byli Komárek, Bueno, Petr a Lovásik.

Góly: 30. Holub – 14. Kazár

ŽK: Rolko - Bajer, Hubník, Škerle, Hudec, Knakal

Rozhodčí: Jílek – Filípek, Urban

Diváků: 3240

Fanshop banner