Utkáním s Olomoucí začínají jarní odvety
Klub

Utkáním s Olomoucí začínají jarní odvety

Redakce

Ligové utkání FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 9. prosince od 17 hodin na boleslavském městském stadionu a navzdory prosincovému termínu je úvodním v původním programu jarních odvet. Předehrává se kvůli mistrovství Evropy, které se koná v červnu příštího roku a všechny evropské ligy musí skončit v polovině května. Boleslav má Olomouci odvádět dvě prohry z posledních dvou vzájemných střetnutí, která se shodně odehrála na Hané. Ta nejčerstvější pochází z letošního srpna.

Mladá Boleslav se Sigmou Olomouc o ligové body hrála sedmkrát a ani jedno utkání neskončilo bodovým dělením. V dosavadní bilanci je na tom Sigma Olomouc o jednu výhru a dva góly v celkovém skóre lépe. Střelecky se v boleslavském dresu proti Olomouci dařilo Holubovi a Vítovi, oba dali po dvou gólech. Olomoučtí z deseti gólů do boleslavské sítě dva dali z pokutových kopů (Hudec, Randa). Boleslavští podobnou příležitost neměli ani jednou.
Letos podruhé se opakuje situace, že dvě ligová střetnutí Mladé Boleslavi s Olomoucí jednoho mistrovského ročníku dělí jen čtyři měsíce, neboť jarní odveta se vloni předehrávala a také letos předehrává na závěr podzimního programu.

Bilance vzájemných ligových utkání:

podzim 2004 FK MB – Olomouc 1:2 (Pecka – A.Bednář, Vyskočil)
jaro 2005 Olomouc – FK MB 2:0 (König, Babnič)
podzim 2005 Olomouc – FK MB 2:3 (Onofrej, Hudec – Holub, Vít, Kysela)
jaro 2006 FK MB – Olomouc 2:0 (Vít, Sviták)
podzim 2006 FK MB – Olomouc 2:1 (Holub, Brezinský – Randa)
podzim 2006 Olomouc – FK MB 3:1 (Janotka, M.Hubník, V.Schulmeister – T.Sedláček)
podzim 2007 Olomouc – FK MB 1:0 (Kazár)

V srpnovém střetnutí Mladá Boleslav podlehla Sigmě Olomouc na jejím Andrově stadionu jediným inkasovaným gólem v 59. minutě falšovanou střelou Kazára z vymyšleného trestného kopu.
Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Brunclík, Rajnoch, Kopic, Hrdlička – Kalina (46. Poláček), Matějovský, Voříšek (78. Řezníček), T. Sedláček – Kysela, Táborský (70. Holub).
Sestava SK Sigma Olomouc: Drobisz – Randa, Šuškavčevič, Škerle, Jurkič – Silva Rossi, Bajer, Kaščák – Janotka (90. Komárek), M. Hubník (71. Hartig), Kazár (75. Lukšík).

Od 23. září olomoučtí fotbalisté na soupeřově hřišti neskórovali.
Sigma Olomouc totiž z osmi venkovních podzimních utkání vyhrála jenom jedno, a to na hřišti Baníku Ostrava 1:0. A tehdejší Hartigův gól zůstal dosud jediným, kterého Olomoučtí na soupeřově hřišti dosáhli. Možná je to i tím, že Hartig kvůli operaci křížových vazů nehraje. V dalších venkovních zápasech Sigma Olomouc třikrát remizovala (Bohemians, Tescoma Zlín a Slavia Praha vždy 0:0) a čtyřikrát prohrála (České Budějovice 0:2, Sparta Praha 0:1, Viktoria Plzeň 0:2, Viktoria Žižkov 0:2) a tak má gólový poměr vysoce pasivní 1:7.

Mladá Boleslav doma ze sedmi podzimních utkání vyhrála jenom dvě (Kladno 2:1, Bohemians 2:0), další body si připsala za dvě remízy (Most a Teplice vždy 1:1) a nečekaně třikrát prohrála (Viktoria Žižkov 0:1, Slovan Liberec 0:2, Zlín 0:1). Při domácím skóre 6:7 má tedy co dohánět. A protože listopadovým utkáním s Olomoucí vlastně začínají jarní odvety, měli by boleslavští fotbalisté položit základ podstatně lepší sezóně, než byl letošní nepovedený podzim.

 

Fanshop banner