V trestu jsou Rajnoch, Hrdlička a Voříšek
Klub

V trestu jsou Rajnoch, Hrdlička a Voříšek

Redakce

Ligové utkání proti Sigmě Olomouc nemůžou hrát oba krajní obránci Tomáš Hrdlička a Petr Voříšek, navíc ani defenzivní středopolař Jan Rajnoch. To je opravdu mocná rána do boleslavské základní sestavy. Způsobil ji příval žlutých karet od nepřesného sudího Královce při předchozím mistrovském utkání proti pražské Slavii. Tresty boleslavských fotbalistů potvrdilo čtvrteční zasedání fotbalového tribunálu, který zároveň uznal, že Hrdličkovo vyloučení bylo neoprávněné.

Disciplinární komise ČMFS se ve čtvrtek 6. prosince činila, neboť projednala a následně potrestala deset fotbalistů, kteří byli na podzim čtyřikrát napomínáni, další tři fotbalisty vyloučené a navíc ještě případ neoprávněně napomínaného a posléze i omylem vyloučeného boleslavského Tomáše Hrdličky při ligovém utkání se Slavii Praha. Z nevídaně komické a zároveň smutné situace vyšel jen s trestem za čtyři žluté karty.

V oficiálním výroku fotbalového soudu k vyloučení se praví, že disciplinární řízení s hráčem Tomášem Hrdličkou bylo zastavené, neboť z jeho strany k disciplinárnímu provinění nedošlo a tudíž mu uvolnila závodní činnost. Tím disciplinární komise uznala, že v utkání proti pražské Slavii Hrdlička první kartu inkasoval neoprávněně. Ovšem ta druhá, kvůli které musel bohužel ze hřiště, se mu započítala do celkové podzimní žluté bilance a vynesla mu trest na jedno soutěžní utkání. Podobně jako Tomáš Hrdlička se čtvrtou žlutou kartou z utkání se Slavií Praha vyšli i Petr Voříšek a Jan Rajnoch. A tak má trenér Zdeněk Ščasný o čem přemýšlet při sestavování mužstva a taktiky pro nedělní utkání se Sigmou Olomouc.

V bezprostředním ohrožení čtvrtou kartou a tím pádem trestem pro nejbližší ligové utkání momentálně žádný boleslavský fotbalista není. Po dvou kartách mají Jan Kysela, Alex Mendy, Miroslav Miller, Adrina Rolko, Ivo Táborský. Na podzim si tresty za čtyři napomínání již odbyli Milan Kopic, Tomáš Sedláček a Marek Matějovský, který už od té doby nasbíral další dvě karty a s celkovým počtem šesti je nejvíce napomínaným boleslavským fotbalistou.

Z olomouckého kádru si trest za čtyři žluté na podzim odbyli Lukáš Bajer, Michal Hubník a Daniel Rossi da Silva. Všichni mají momentálně na svých kontech po pěti kartách.V přímém ohrožení trestu je se třemi kartami Marek Kaščák. Dvakrát byli napomínáni Martin Hudec, Dawid Banaczek, Lukáš Hartig, Josef Jindřišek, Dejan Jurkič, Aleš Škerle a Darko Šuškavčevič.

Fanshop banner