V kabině bylo hodně smutno, prozradil trenér
Klub

V kabině bylo hodně smutno, prozradil trenér

Redakce

Než na časomíře přeskáče 180 vteřin, je to tak krátká chvíle, že v mnoha případech ani nestojí za řeč. V hektickém závěru evropského poháru Mladá Boleslav – AEK Athény 0:1 se v takovém stísněném časovém úseku boleslavští borci stihli třikrát trefit do brankové konstrukce a chybělo jim pár centimetrů k remíze či dokonce k výhře. Co na to trenéři? „Nakonec bylo všechno oukej,“ pravil athénský Lorenzo Serra Ferrer. „Nemuseli a neměli jsme prohrát,“ řekl smutně boleslavský Zdeněk Ščasný.

Drobný mužíček s pečlivě střiženým knírem měl spokojeností rozzářená očka, když jeho tým ve žlutočerných barvách AEK přežil boleslavský příval závěrečných šancí. „Utkání jsme začali docela dobře a první poločas byl z naší strany v pořádku, neboť jsme Boleslavi nedovolili žádnou gólovou šanci. Druhý poločas jsme začali velmi dobře, ale posledních dvacet minut jsme měli problémy, což bylo možná tím, že hráči byli trochu unavení z náročného programu posledních dnů. Nakonec bylo všechno oukej,“ zhodnotil Lorenzo Serra Ferrer vítěznou misi AEK Athény v Pojizeří.

Boleslavský trenér Zdeněk Ščasný přišel mezi novináře velmi skleslý. „Nemluví se mi lehce, protože si myslím, že jsme ten zápas nemuseli a neměli prohrát. Bohužel jsme z první vážnější chyby inkasovali branku. V závěru jsme si vytvořili šance, ale největší rozdíl mezi Boleslaví a AEK byl v tom, že jsme ani jednu šance nedali. V taktickém boji o to, kdo udělá chybu, jsme prohráli, protože jsme tu chybu udělali my.“
Připustil, že boleslavským hráčům docházely síly, protože v sedmi dnech hráli tři opravdu těžká utkání (ve Švédsku proti Elfsborgu, na pražském Strahově proti Slavii a doma proti AEK Athény). „Hráči ze sebe vydali maximum, přesto prohráli. V kabině bylo po utkání hodně smutno,“ prozradil Ščasný a veřejně ocenil, že v porovnání s utkáním proti Villarrealu, kdy boleslavští fotbalisté hráli šedesát minut zakřiknutě, proti AEK byli naopak po většinu herního času aktivní.

 

Fanshop banner