Gól dal jen Nsaliwa. Holub trefil tyč, Táborský a Mendy břevno
Klub

Gól dal jen Nsaliwa. Holub trefil tyč, Táborský a Mendy břevno

Redakce

Po oboustranně opatrném prvním poločase Mladá Boleslav inkasovala rozhodující gól v úvodní minutě druhé půle z hlavy dakarského rodáka Nsaliwa po centru Manduca. Boleslavský tlak v závěru utkání gól nepřinesl, Holub trefil tyč, Mendy a Táborský břevno. Mladá Boleslav po roce podlehla přednímu řeckému celku opět těsně 0:1. Naději na postup do jarní fáze Poháru UEFA může vzkřísit pouze výhra v italské Florencii, kam cestuje v posledním týdnu před vánočními svátky bez vykartovaného Matějovského.

V první poločase si v některých fázích vynutili Boleslavští mírnou územní převahu, ale mimořádně vážné ohrožení soupeřovy branky z ní nevytěžili. Mendy střílel hodně nepřesně, Matějovského povedenou ránu k levé tyči ve 38. minutě Moretto bez obtíží lapil. Neprosadil se ani Kysela, když se ve 31. minutě dostal za athénskou obrannou linií k chytrému obloučku od Matějovského.
Na druhé straně bez efektu stříleli opakovaně Tozser i Rivaldo, který navíc předvedl i několik přesných pasů na rozběhnuté spoluhráče, nejčastěji na pravého beka Silvu. Na druhé straně poslal do šance pro změnu Lymperopoulose, toho včas na hranici vápna zastavil Procházka. Pět minut před koncem poločasu Voříškův centr tísněný Řezníček z malého vápna slabě a nepřesně zakončil hlavou. O chvíli později nadějně vypadala i akce, kterou nákopem z půlky založil Kopic, ale hlavička Sedláčka před athénskou branku se stala kořistí pozorného Moretta.

Jestliže první poločas mnoho vzruchu nepřinesl, tak druhý byl výrazněji jiný. Impulsem byla ve 46. minutě první athénská akce, která pohříchu pro Boleslav skončila inkasovaným gólem. Čerstvě vystřídavší Manduca zleva nacentroval před boleslavskou branku a Nsaliwa hlavou skóroval – 0:1.
Boleslavští ve snaze okamžitě na gól odpovědět, se vrhli proti athénské brance, ale ztratili míč a Manduca se opět po levé straně řítil na Pižanowského branku. Její strážce tentokrát odolal. V 55. minutě Rivaldo v souboji s Procházkou vybrečel trestný kop, který sám jedovatě provedl, ovšem Pižanowski byl u pravé tyče včas.

U athénské branky se nebezpečně blýsklo přesně po hodině hry. Mendyho ostrý centr zleva usměrňoval u bližší tyče Táborský, ale tísněn obráncem minul branku o centimetry. Boleslavská touha pohnout s nepříznivým skóre se postupně přetavovala v tlak. Neujaly se Hrdličkův centr, Voříškův průnik ani Táborského střela. V této fázi utkání se hrálo většinou na athénské půlce hřiště a boleslavské brance hrozily jen občasné brejky.
V 75. minutě se Manu ocitl ve stoprocentní šanci, střelu z jeho kopačky Pižanowski v pádu ztlumil, ale prudký míč mu proklouzl pod tělem. Branku definitivně zachránil Procházkův rázný odkop. Následovaly další boleslavské šance. Sám před Morettem se neprosadil Mendy, Vaněčkův opakovaný centr skončil rohem, bombu Hrdličky vyrazil akrobaticky vyrazil výtečný athénský brankář.

V 85. minutě centr Hrdličky přes celou šířku trestného území zpracoval Vaněček, přiťuknul Holubovi a jeho střelu Moretto vytáhl na tyč. Boleslavští pokračovali v obléhání athénské branky, Holub připravil ve vápně střeleckou pozici Táborskému a jeho ránu vytlačil Moretto pro změnu nad břevno. V 87. minutě se Mendy uvolnil na hranici vápna, tvrdě vypálil, ale obráncem lehce tečovaný míč narazil do břevna.
Třikrát ve třech minutách zemřely boleslavské šance na brankové konstrukci, to byl neuvěřitelný pech! Poslední střeleckou příležitost měl po Matějovského přihrávce Rajnoch, ale s jeho slabým pokusem si Moretto bez obtíží poradil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Voříšek, Procházka, Kopic, Hrdlička – Sedláček (76. Holub), Matějovský, Rajnoch, Kysela (63. Vaněček) – Mendy, Řezníček (53. T8borský).

Sestava AEK Atheny: Moretto – Silva, Dellas, Alves Geraldo, Arruabarrena – Nsaliwa, Tozser, Manu (75. Da Silva), Rivaldo (89. Papastathopoulos) – Blanco (46. Manduca), Lymperopoulos.

Gól: 46. Nsaliwa

ŽK: Kysela, Řezníček, Matějovský – Alves Geraldo, Arruabarrena, Alves Geraldo

Rozhodčí: Verbist – Vromans, Gerard (všichni z Belgie)

Diváků: 4670

Fanshop banner