Brazilská hvězda Rivaldo v Mladé Boleslavi
Klub

Brazilská hvězda Rivaldo v Mladé Boleslavi

Redakce

Hvězda Rivaldova kalibru dosud neseděla na židli v tiskovém středisku ani neběhala po hřišti v areálu boleslavského městského stadionu. Mezi novináře přišel společně s trenérem. Když Lorenzo Serra Ferrer na všechno odpověděl, čelil Rivaldo stejnému množství dotazů. Držitel Zlatého míče pro nejlepšího evropského fotbalistu roku 1999 odpovídal s kamennou tváří. Jenom jednou se usmál a to omluvně při přiznání, že si na utkání Ligy mistrů proti Spartě Praha v dresu Barcelony moc nepamatuje.

„Hrál jsem v kariéře spousty utkání a všechny si nepamatuji,“ vysvětlil, proč mu střetnutí s pražskou Spartou nezůstalo v povědomí. „Český fotbal moc neznám, jenom jsem v poslední době koukal na pár záznamů.“
Pětatřicetiletý brazilský středopolař Rivaldo (celým jménem Rivaldo Borba Ferreira Vitor) je bezesporu nejzkušenějším borcem a samozřejmě nezářivější hvězdou současného AEK.
V rodné Brazilii hrával za Santa Cruz (1991), Mogi Mirim (1992), Corinthians (1993-4), Palmerais (1994-6), Cruzeiro (2004), ve Španělsku za La Coruna (1996-7), Barcelonu (1997-2002), v jejímž dresu nastřílel 86 ligových gólů, v Itálii za AC Milan (2002-04), v Řecku za Olympiakos FC (2004-07), odkud po skončení tříleté smlouvy přišel letos do AEK, s nímž podepsal dvouletý kontrakt.
„Udělám maximum, aby AEK byl mistrem Řecka a postoupil v Poháru UEFA do jarní části,“ sdělil sebevědomě českým novinářům a dodal, že se mu v Řecku líbí a že má řecký fotbal rád. Poznamenal, že Liga mistrů je sice kvalitativně jiná soutěž, než Pohár UEFA, ale pro AEK je dobře, že hraje alespoň pohár UEFA.
Ve středu 5. prosince ve 20,45 hodin vyběhne Rivaldo v dresu s prestižním číslem 10 na zádech do utkání skupiny C Poháru UEFA FK Mladá Boleslav – AEK Athény.

Fanshop banner