Přijíždí vedoucí tým ligy ze země mistrů Evropy
Klub

Přijíždí vedoucí tým ligy ze země mistrů Evropy

Redakce

Utkání skupiny C Poháru UEFA FK Mladá Boleslav – AEK Athény se hraje ve středu 5. prosince od 20,45 hodin na boleslavském městském stadionu. Řecko je země úřadujících mistrů Evropy, kde klubovou smetánku představuje trojice klubů AEK Athény, Panathinaikos Athény a Olympiakos Pireus. Poslední titul vyhrál Olympiakos, ale řeckou ligu aktuálně vede AEK před svými největšími konkurenty.

Podobně jako Mladá Boleslav se Slavií Praha, tak i AEK Athény s Arisem Soluň hrály mistrovské utkání v neděli 2. prosince, to znamená tři dny před střetnutím v evropském poháru. Na rozdíl od Mladé Boleslavi, která si z pražského Strahova přivezla jenom jeden bod za remízu 1:1, AEK si přivezl ze Soluně všechny tři body za nejtěsnější výhru 1:0. Utkání rozhodl v 81. minutě brazilský pětatřicetiletý veterán Rivaldo. AEK v nedělním ligovém utkání hrál ve složení: Moretto – Silva, Dellas, Papastathopoulos, Arruabarrena – Zikos, Kafes, Manduca (67. Julio Cezar), Rivaldo – Kapetanos (46. Blanco), Liberpoulos (88. Geraldo).
Athénští si výhrou na hřišti pátého týmu ligového pořadí pojistili postavení v čele A Ethniki Katigoria. AEK nyní vede o tři body před svými největšími rivaly Panathinaikos na druhém a Olympiakos na třetím místě.

Fanshop banner