V oslabení uhájili bod
Klub

V oslabení uhájili bod

Redakce

Zisk jednoho bodu označil trenér Ščasný za maximum, kterého boleslavští fotbalisté mohli dosáhnout v deseti lidech proti vedoucímu týmu ligy. Boleslav sice vedla gólem Rajnocha, ale téměř hodinu hrála bez chybně vyloučeného Hrdličky. Slávisté se proti soustředěné boleslavské obraně prosadili jenom jednou Pudilem. Za Boleslav poprvé v lize nastoupil Mašek, ale jen na deset minut.

Boleslavští vyhráli první poločas na rohy i na góly, i když v nástupu do utkání byli aktivnější Slávisté. Mezi 10. a 13. minutou kopali tři rohy a navíc Šmicer přízemní ranou k levé tyči pořádně natáhl Pižanowského. V 16. minutě po pátém slávistickém rohu perfektně zasáhl Pižanowski proti střelám Suchého a Gebresselassieho.
Boleslavští odpověděli ve 21. minutě. Matějovský se probil do soupeřova trestného území přes tři protihráče, perfektně přihrál Kyselovi, ale jeho střela skončila pouze rohovým kopem. Ve 30. minutě už bylo Boleslavským veseleji. Voříšek kopal trestňák téměř od levé postranní lajny, míč propadl shlukem hráčů do malého vápna, kde ho lehce, ale povedeně tečoval Rajnoch před Vaniakem – 0:1.
Krátce po gólu viděl Hrdlička podruhé v rozpětí deseti minut žlutou kartu a byl vyloučen. Ovšem ve 22. minutě inkasoval napomenutí neoprávněně, neboť Gebresselassie upadl v souboji s Rajnochem, nikoliv s Hrdličkou. Opět fatální chyba hlavního sudího v neprospěch Mladé Boleslavi...
Navíc ve 36. minutě byl ve slávistickém vápně podražen ve střelecké šanci Kalina, ale rozhodčí faul nepotrestal. Boleslav do přestávky vedení uhájila, neboť Šenkeřík hlavičkoval nad.

Do druhého poločasu provedl slávistický kouč dvě změny, posílil tak útok a jeho mužstvo se hrnulo do ofenzívy. Trestný kop Volešáka odhlavičkoval Rajnoch, Pudilovu ránu chytil Pižanowski, Šenkeřík hlavičkoval nad odkrytou boleslavskou branku. Gólová byla až akce, při které křížným pasem Šenkeřík našel neobsazeného Pudila, který levačkou překonal Pižanowského – 1:1.
Chvilkami se Mladá Boleslav vymaníla z tlaku, ale většinou se ve druhém poločase hrálo na její polovině. V 74. minutě těsně minul břevno Volešák z trestného kopu, na druhé straně Vaněček obehrál Suchého, přihrál Kalinovi, ale ten centroval za branku. Další Vaněčkova akce skončila rohem a po jeho rozehrání odpískal rozhodčí Kopicovi útočný faul na Vaniaka a bylo po gólové naději. Poslední dvě šance na změnu skóre propásl Volešák, když netrefil boleslavskou branku střelou z vápna ani dorážkou z pár kroků v nastaveném čase.

FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Voříšek, Procházka, Kopic, Hrdlička – Kysela (68. Vaněček), Matějovský, Rajnoch, Kalina – Mendy (79. Mašek), Táborský (56. Sedláček).

SK Slavia Praha: Vaniak – Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček – Gebreselassie (46. Volešák), Belaid (46. Ivana), Tavares, Pudil – Šmicer (75. Necid), Šenkeřík.

Góly. 60. Pudil - 30. Rajnoch

ŽK: Gebresselassie – Matějovský, Hrdlička, Voříšek, Rajnoch

ČK: Hrdlička

Rozhodčí: Královec – Kordula, Gallo

Diváci: 2523

Fanshop banner