President Dufek: Boras aréna by slušela Boleslavi
Klub

President Dufek: Boras aréna by slušela Boleslavi

Redakce

Česká Mladá Boleslav je padesát kilometrů od Prahy, švédský Boras padesát kilometrů od Göteborgu, druhého největšího švédského města. Mladá Boleslav má necelých padesát tisíc, Boras kolem šedesáti tisíc obyvatel. Také fotbalové klubu v obou městech lze považovat za výkonnostně srovnatelné. Ale Boras aréna, což je fotbalový kotel v městském sportovním komplexu, je nepoměrně lepší, než fotbalové hřiště v areálu městského stadionu v Mladé Boleslavi.

Boras arena v současné podobě stojí teprve třetí rok. Má hrací plochu s umělou trávou a na všech stranách zastřešené tribuny s kapacitou sedmnácti tisíc sedaček. V plášti jsou nejen klubové prostory a sociální zázemí pro fotbal, ale i veřejné prostory, jako například obchodní dům a restaurace. V sousedství Boras areny je další fotbalové s umělou trávou a osvětlením a dvě sportovní haly.

Když boleslavský fotbalový president Josef Dufek vstoupil poprvé do Boras arény, závistivě povzdechnul: „Kdyby to šlo, hned bych ji přestěhoval do Mladé Boleslavi.“ Stál pod hlavní tribunou a střídavě sledoval trénink boleslavských fotbalistů v předvečer utkání Poháru UEFA a zároveň pokukoval po stavebním řešení obdivované stavby. Boras arénu označil, za jeden z nejlepších a nejkrásnějších stadionů, jaký boleslavští fotbalisté při svém dosavadním dvouletém putování Evropou navštívili.

„V Borasu to mají vyřešené přesně tak, jak to chceme mít v Mladé Boleslavi,“ poznamenal Dufek. Líbí se mu, že Boras aréna není postavena k jednoúčelovému využití pro fotbal, ale také pro společenské a kulturní akce a pro potřeby nejen města, ale celého regionu. Proto ji považuje za dobrou inspiraci pro veřejnost i magistrát Mladé Boleslavi.

Poslechněte si názory fotbalového presidenta Josefa Dufka na Boras arénu v reportáži TV Bolka.

Fanshop banner