Boleslav ve Švédsku mokne a bude na Eurosportu
Klub

Boleslav ve Švédsku mokne a bude na Eurosportu

Redakce

Utkání třetího kola skupiny C Poháru UEFA IF Elfsborg – FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 29. listopadu od 18,15 hodin. Průběh sledujte v on-line reportáži na tomto klubovém webu, případně na mobilu prostřednictvím wap služby. Utkání nevysílá žádná česká televize, ale podle nejčerstvějších informací přímý přenos uvádí Eurosport. "Je to tak, opakovaně jsme to ověřovali," potvrdil mladoboleslavský sportovní ředitel Zdeněk Kudela, že na rozdíl od českých televizí považuje střetnutí Elfsboru s Boleslaví za atraktivní celoevropský sportovní kanál.

Přibližně za devadesát minut přepravil airbus Českých aerolinií boleslavskou fotbalovou výpravu z pražské Ruzyně do Göteborgu, druhého největšího švédského města. Následovala ještě necelá hodinka jízdy autobusy do padesát kilometrů vzdáleného Borasu, nejstaršího švédského města a domova fotbalového klubu IF Elfsborg.

Do Švédska odletělo osmnáct členů hráčského kádru: Pižanovski, Šeda, Rolko, Kopic, Rajnoch, Hrdlička, Voříšek, Procházka, Brunclík, Vaněček, Kalina, Matějovský, Poláček, Holub, Táborský, Řezníček, Kysela a Mendy. Doma zůstali zraněný brankář Miller, vykartovaný bojovník Sedláček a čerstvě angažovaný útočník Mašek, jenž není a nemůže být na aktuální boleslavské soupisce pro evropský pohár.

Oficiální trénink v předvečer utkání absolvovali hráči pod vedením trenéra Ščasného a jeho asistentů Čuhela, Ryby a Maiera ve středečním podvečeru na umělé trávě parádní Boras arény. Drobně a vytrvale pršelo celé odpoledne i po celý trénink. „Namočený trávník je strašně rychlý a bude určitě velkou výhodou pro domácí, kteří na něj jsou zvyklí,“ poznamenal bezprostředně po tréninku Voříšek.
Přestože boleslavské mužstvo v neděli i v pondělí (25. a 26.11.) záměrně trénovali v Praze na umělé trávě hřiště Slavoje Vyšehrad, tak v Borasu s překvapením zjistili, že je pohárové utkání čeká na trochu jiném typu povrchu. Nečekanou podobu má také počasí. Místo předpokládaného sněhu a mrazu se teplota vzduchu ve středečním odpoledni pohybovala mírně nad nulou a vytrvale pršelo.

Ve skupině C Poháru UEFA sehrála Mladá Boleslav dosud jenom jedno utkání. Na domácím hřišti prohrála se španělským Villarrealem 1:2.
Elfsborg odehrál již dvě utkání. Nejprve doma remizoval s řeckým AEK Athény 1:1 a potom prohrál v Itálii s Fiorentinou vysoko 1:6. V tabulce je tedy na tom bodově Elfsborg lépe než Mladá Boleslav, která potřebuje vyhrát, aby posílila naději na postup do jarní fáze Poháru UEFA.

Fanshop banner