Navrátilec Mašek posílí útok
Klub

Navrátilec Mašek posílí útok

Redakce

Devětadvacetiletý Jiří Mašek se po deseti letech vrátil do Mladé Boleslavi. Vysoký a dravý útočník má na svém kontě 164 startů a 33 gólů v české lize, zkušenosti z tureckých klubů Malatyaspor, Ankaragücü a z rakouského Innsbrucku. V Mladé Boleslavi již dva měsíce trénuje, ale teprve v závěru listopadu přišlo z ústředí FIFA svolení k jeho registraci v českém klubu.

Boleslavský odchovanec v roce 1997 zamířil do ligového Jablonce, kde zpočátku pracně bojoval o místo v sestavě a absolvoval i hostování v divizním České Dubu a třetiligových Neratovicích. Už jako renomovaný ligový střelec v roce 2005 přestoupil z Jablonce do Teplic, které si ho vyhlédly jako náhradu za Rezka, jenž odešel do pražské Sparty. Po dvou teplických sezónách se nechal zlákat tureckou nabídkou. Přestoupil do Malatyasporu, kde se však neprosadil a tak po neúspěšném půlroce šel na hostování do rakouského Innsbrucku. V létě se vrátil do Turecka, ale do Ankaragücü. Ani tam nehrál, navíc klub neplnil podmínky smlouvy a tak se fotbalista rozhodla vrátit do Česka. Na podzim se objevil v rodné Mladé Boleslavi, trénoval s prvoligovým mužstvem a čekal, až FIFA vyřídí jeho případ. Stalo se po dvou měsících a tak v posledním listopadovém týdnu se stal hráčem FK Mladá Boleslav.
„Trenérovi je k dispozici pro závěrečná dvě ligová utkání proti Slavii Praha a Olomouci. V zápasech evropského poháru hrát nemůže,“ upřesnil aktuální posílení boleslavské ofenzivy sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

 

Fanshop banner