Žákovským střelcům zamrzl střelný prach
Klub

Žákovským střelcům zamrzl střelný prach

Redakce

Boleslavští kluci nehleděli na nepřízeň počasí a hráli v posledním listopadovém víkendu fotbal. Nehráli špatně, ale nejspíše jim zamrzl střelný prach, neboť gólů dávali málo. Výjimkou byla utkání žákovského E družstva a potom také vystoupení C družstva na mezinárodním halovém turnaji v Hradci Králové, kde byl boleslavský Jakub Jonáš vyhlášen nejlepším hráčem.

Ve dnech 24.-25.11.2007 sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav mistrovská utkání s těmito výsledky:

FK Mladá Boleslav „B“žáci – FK Jablonec 97 0:0
V přípravném utkání dostali v obou družstvech příležitost všichni hráči z kádrů, utkání z tohoto pohledu určitě splnilo účel, chyběly mu pouze branky.

FK Mladá Boleslav „C“žáci se zúčastnili halového turnaje v Hradci Králové
Po úvodní nešťastné porážce od pozdějšího vítěze turnaje z polské Swidnice se naše družstvo rozehrálo ke kvalitním výkonům, které nakonec znamenaly konečné druhé místo.
Výsledky FKMB na halovém turnaji :
FKMB – STAL Swidnica 3:4
FKMB – Nové Město nad Metují 7:2
FKMB – FK Náchod-Deštné 5:0
FKMB – FC Hradec Králové 4:3
FKMB – FRMSK Cidlina 5:3
Střelci boleslavských branek: Horváth 6, Jonáš 5, Žďánský 3, Nedošetko 3, Cihlář 3, Pajer 2, Lacek, Taneček. Boleslavský Jakub Jonáš byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem halového turnaje.

FK Mladá Boleslav „D“žáci – FC Slovan Liberec 1:1 (0:1)
Jedno z přípravných utkání, které naši mladší žáci sehráli, skončilo zaslouženou remízou. Šance si vypracovaly obě družstva, Liberec nastřelil břevno, naši hráči pro změnu tyč i břevno. V úvodu utkání se náš soupeř dostal do vedení, na konečných 1:1 vyrovnal Bár v době, kdy jsme Liberec dostali pod závěrečný tlak.

FK Mladá Boleslav „D“žáci – FK Jablonec 97 0:0
Ve druhém přípravném utkání branka nepadla, naše družstvo mělo převahu, vypracovalo si několik slibných příležitostí ke skórování, ale gól nepadl.

FK Mladá Boleslav „E“žáci – FC Slovan Liberec 3:1 (0:0)
Také „E“ mladší žáci sehráli přípravné utkání se svými vrstevníky z Liberce. Po vyrovnaném prvním poločase se střelecky více prosadilo po změně stran naše družstvo a zaslouženě zvítězilo. Branky vstřelili Šulc, Novotný a Zörkler.

FK Mladá Boleslav „E“žáci – SK Kopaná Karbo Benátky n.J. 3:0 nedohráno
O tomto víkendu nastoupili „E“ žáci k dohrávanému utkání I.A třídy mladších žáků na UMT Městského stadionu. Soupeř nastoupil pouze se sedmi hráči a brzy po zahájení zápasu, kdy už jsme stačili vstřelit tři branky, se zranil další hráč Benátek a utkání bylo ukončeno pro nedostatečný počet hráčů hostujícího týmu na hřišti.

Fanshop banner