Athénám to střílí, Villarreal i Fiorentina zklamaly
Klub

Athénám to střílí, Villarreal i Fiorentina zklamaly

Redakce

Villarreal ve španělské lize a Fiorentina v italské lize si vedly podobně neúspěšně, když jen remizovaly se soupeři z konce mistrovských tabulek. Fiorentina remizovala Reggině 0:0 a Villarreal dokonce doma s Almerií 1:1. Naopak tým AEK Athény soupeře z třetího místa od konce rozdrtil 4:0 a vede řeckou ligu. Švédská nejvyšší soutěž Allsvenskan skončila již v posledním říjnovém víkendu.

Reggina Calcio – ACF Fiorentina 0:0
Bezgólovou remízu je možné považovat za velké překvapení. Mezi Regginou a Fiorentinou je rozdíl čtrnácti mistrovských bodů a téměř celá tabulka nejvyšší italské soutěže. Fiorentině chyběli zranění obránci Ujfaluši a Danielli a také útočník Mutu. V průběhu nevzrušivého utkání viděli diváci minimum gólových příležitostí. Fiorentina nepovedeným utkáním ztratila druhé místo v tabulce, Reggina zůstala nad jejím dnem.
Proti Reggině hrála Fiorentina ve složení: Frey – Potenza, Gamberini (70. Van den Borre), Kroldrup, Balzaretti – Donadel, Pazienza, Montolivo (87. Kuzmanovič), Semioli – Gobbi, Pazzini (65. Vieri).

AEK Athény – OFI Kréta 4:0
Góly padaly až ve druhém poločase. Kanonádu začal ve 46. minutě brazilský veterán Rivaldo a za čtyři mnuty se přidal Manduca. Další góly stříleli v 62. Blanco a v 74. Pappas.
AEK hrál v sestavě: Moretto – Silva Rámos, Geraldo (32. Azcarate) Papastathopoulos, Lagos (66. Julio Cezar) - Zikos (46.Pappas), Kafes, Manduca, Rivaldo – Liberopoulos, Blanco. Oproti předchozímu prohranému derby s Panathinaikosem chytal Morreto místo Macha, nehrál Nsaliwa, Dellas a Manu.
Čtyřgólovou výhrou nad mužstvem z konce tabulky se AEK Athény posunul do čela řecké A Ethniki Katigoria o jeden bod před rivala Panathinaikos, který na hřišti AEL Larisa pouze remizoval 2:2.

Villarreal CF – UD Almeria 1:1
V Primera División tyto soupeře dělí patnáct bodů a téměř celé pořadí aktuální mistrovské tabulky. Tým Villarrealu potvrdil roli favorita gólem Nihata ve 14. minutě. Ten samý hráč překonal i boleslavského brankáře Millera ve 33. minutě utkání Poháru UEFA. Mužstvu UD Almeria se však povedlo to, po čem Boleslavští jenom toužili. V nástupu do druhého poločasu v 53. minutě Sanchez vyrovnal na 1:1. A tak to už zůstalo.
Villarreal nečekanou remízou s outsiderem propásl šanci posunout se na vedoucí příčku španělské nejvyšší ligy, neboť Real Madrid pouze remizoval na hřišti Realu Murcia 1:1. A tak Villarreal je v tabulce druhý jeden bod za prvním Realem Madrid a jeden bod před třetí Barcelonou.
Fanshop banner