K úplné spokojenosti chyběly góly
Klub

K úplné spokojenosti chyběly góly

Redakce

S posledním hvizdem rozhodčího ligového střetnutí FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:1 ozval se z teplické střídačky spokojený ryk trenéra Petra Rady. Byl si vědom, že jeho mužstvo přežilo s notnou dávkou štěstí obrovský tlak soupeře a právě získaný bod má velkou hodnotu. Naopak boleslavskou střídačku zalila vlna rozčarování. Navzdory kvalitní hře a mohutnému nasazení nedosáhlo mužstvo na tolik touženou výhru. Už po sedmé v řadě.

„Zápas byl nesmírně zajímavý pro diváky na stadionu i u televize,“ řekl Zdeněk Ščasný na úvod svého hodnocení výtečného ligového představení. A potom si povzdechl, že soupeř šel do vedení první střelou na boleslavskou branku, navíc z penalty. „Teplice ze špice ligové tabulky jsme přehráli, konečný výsledek je však špatný, protože jsme ztratili další dva body v domácím prostředí. Hráčům nemám co vytknout, odvedli maximum. Chyběl jen důraz v zakončení, chyběly góly.“

Mladá Boleslav poznala radost z vítězství naposledy 6. října v Brně, kde vyhrála 3:0. Potom postupně prohrála v Poháru ČMFS v Třinci 1:2, v lize doma se Slovanem Liberec 0:2, remizovala ligový duel v Ostravě 3:3, prohrála v lize doma se Zlínem 0:1, v Poháru UEFA doma s Villarrealem 1:2, v lize v Plzni 0:2 a remizovala v ligovém střetnutí doma s Teplicemi 1:1.

Mladá Boleslav si doma vytváří velký tlak, ale nedává góly. Novináři se tedy zajímali, co s tím hodlá trenér dělat?
„Ano, je to tak, opakovaně se nám nedaří dávat z tlaku góly. Co s mužstvem uděláme dál, je náš vnitřní problém,“ odpověděl Zdeněk Ščasný a znovu zdůraznil, že po utkání s Teplicemi boleslavským hráčům poděkoval za kvalitní výkon.

Teplický trenér Petr Rada připustil, že jeho mužstvo nevstoupilo do utkání s Mladou Boleslavi zdařile: „Prvních dvacet minut z naší strany bylo nevýrazných, neudrželi jsme vůbec balon a až teprve, když jsme změnili rozestavení, trošičku jsme vyrovnali hru a měli i příležitosti.“ Potvrdil, že pro vývoj utkání byl důležitý vedoucí gól. „Dostali jsme se do vedení a i když soupeř měl také šance, brankář Slavík nás podržel, což platilo hlavně v úvodu druhého poločasu.“
Ano, Boleslavští vletěli do druhé půle s vervou, ale Teplické nezaskočili. „Čekali jsme tlak, který dovede Mladá Boleslav vyvinout hlavně na tu branku pod jižní tribunou,“ naznačil Rada, že už na mladoboleslavském městském stadionu něco zažil. Většinou však jako trenér Jablonce. S Teplicemi byl v Mladé Boleslavi poprvé.
„Kdyby Fenin proměnil příležitost na dvougólové vedení, měli jsme velkou šanci na výhru. V závěru, když domácí hráli na čtyři útočníky, nás zase podržel Slavík. Jsem spokojený s bodem z Mladé Boleslavi,“ uzavřel své hodnocení Petr Rada.
Fanshop banner