Góly padaly jen z penalt, Boleslav opět ztratila
Klub

Góly padaly jen z penalt, Boleslav opět ztratila

Redakce

V utkání, které jistě bylo pro diváky na tribunách i u televizních obrazovek v přímém přenosu České televize strhující podívanou, padly oba góly z pokutových kopů, přičemž ještě nejméně jeden další ve prospěch Mladé Boleslavi rozhodčí Matějek přehlédl. Nerozhodný výsledek pro boleslavský tým znamená další nemilou ztrátu dvou bodů na vlastním hřišti, pro Teplice šťastně získaný bod. Mladé Boleslavi nebylo nic platné, že byla po většinu herního času aktivnějším mužstvem, když nedokázala žádnou akci gólově završit. Ze hry pouze Řezníček trefil břevno, gól dal Rajnoch z penalty.

Mladá Boleslav ve snaze pojistit defenzívu nastoupila v klasickém rozestavení se čtyřmi obránci a čtyřmi záložníky, naopak Teplice měly v základním rozestavení na hrotu pouze kanonýra Fenina, kterého z pětičlenné zálohy střídavě doplňovali Verbíř, Štohanzl či Doležal. V průběhu prvního poločasu teplický kouč Rada složení přeskupil, na herní převaze Boleslavi však nic nezměnil.

Boleslavští neúnavně atakovali soupeřovu branku od první do poslední minuty. V úvodní desetiminutovce kopali tři rohové kopy. V prvním poločase jejich počet narostl na sedm a dalších deset rohů přibylo po přestávce. Teplice tuto standardní situaci poprvé zahrávali až v 52. minutě. Přesto poločas vyhrály Teplice.

Ve 37. minutě Doležal proměnil penaltu, kterou rozhodčí odpískal za upadnutí Fenina při pokusu obejít stopera Rolka na kraji trestného území – 0:1. Rozhodčí Matějek si vysloužil bouřlivé projevy nevole, neboť diváci si dobře pamatovali, že ve 14. minutě podobnou situaci, při které byl v teplickém trestném území podražen pronikající Voříšek, ponechal bez potrestání.

Boleslavští za bezgólového stavu v duchu tradice letošního podzimu promarnili spoustu příležitostí ke vstřelení gólu. Ve 13. minutě Matějovský obral Sabou o míč před teplickým vápnem, vystřelil k pravé tyči, ale Slavík v pádu lapil. O chvíli později dvakrát střílel Mendy, poprvé nepřesně, podruhé slabě. Ve 30. minutě střela Voříška skončila rohem a po jeho rozehrání vykopával Doležal míč z lajny u pravé tyče. Rány Mendyho a Rajnocha zablokovali obránci, Kyselův centr odvrátil stoper Lukeš těsně před Poláčkem.

Ve druhém poločase pokračoval ofenzivní tlak boleslavského týmu, ale více než vyrovnání nedosáhl.
Nejprve teplický Smíšek nepovedeným centrem od levé lajny vystrašil Pižanovského. V 50. minutě předvedla Boleslav parádní kombinační akci, když Matějovský přihrál Mendymu, ten prostrčil do vápna na rozběhnutého Kyselu, jemuž míč utekl a brankář Slavík ho tak bezpečně zalehl na kraji malého čtverce.
Teplice odpověděly rychlou akcí podle levé postranní čáry. Doležal poslal vpřed Fenina, ten přes Rolka centroval před boleslavskou branku, ale akce skončila prvním rohovým kopem Teplic. O tři minuty později Řezníčkův průnik skončil rohovým kopem a po jeho rozehrání byl ve vápně sražen beztrestně Kysela. Za další tři minuty kopal Hrdlička trestný kop, falšovaný míč z pravého horního růžku vytlačil Slavík na roh.

V 58. minutě Rolkův odkop srazil Fenin rukou, ale protože se k míči dostal včas boleslavský gólman Pižanovski, ponechal sudí hru bez přerušení a tak se vzápětí zrodila nádherná fotbalová akce před teplickou brankou. V jejím finále Kyselův centr z pravé strany hlavičkoval Řezníček do břevna.
Trenér Ščasný poslal na hřiště útočníka Táborského místo obránce Rolka a ofenzivní ohňostroj Boleslavi pokračoval. Míč z Kyselovy levačky skončil rohem,hlavičku Mednyho po Voříškově rohu Slavík vytlačil nad břevno na další roh. Táborského centr z levé strany pustil Mendy na Řezníčka, ale ten nastřelil nohy teplického Lukáše. V 67. minutě Klain podrazil Mendyho ve vápně bez potrestání.

V 68. minutě předvedl boleslavský brankář Pižanovski parádní kousek. Teplický Fenin na něho běžel sám téměř z poloviny hřiště pronásledován Procházkou a když zkusil blafák podle pravé brankářovy ruky, Pižanovski se v pravou chvílí vymrštil a jasnou gólovou střelu srazil na roh.
V 70. minutě Rajnoch zachytil teplickou rozehrávku, přihrál Táborskému, ten si udělal prostor ke střelbě, ale míč se od stopera Lukáše odrazil do rohu. V následné akci při souboji o vysoký míč Lukáš fauloval Táborského a protože se tak stalo v trestném území, rozhodčí Matějek odpískal konečně pokutový kop. Míč si postavil Rajnoch a v 72. minutě bezpečně trefil vyrovnávací gól – 1:1.

Po inkasovaném gólu Teplice dvakrát zahrozily z brejku, ale Fenin přes Pižanovského ani Rosa přes Procházku se neprosadili. V 77. minutě teplický Smíšek z levé strany poslal prudký přízemní centr před Pižanovského branku a Fenin z malého vápna o metr minul levou tyč boleslavské branky.
V závěrečné čtvrthodince mělo utkání úchvatné tempo. Oba týmy se snažily o vítěznou trefu a útoky se střídaly z jedné strany na druhou. Poslední šanci na rozhodující gól vykoledoval v tříminutovém nastavení Táborský, kterého při snaze o střelbu podkopl Verbíř. Trestný kop z oblouku před trestným územím poslal Hrdlička přes hráčkou zeď pár centimetrů na žádoucí cíl.

FK Mladá Boleslav: Pižanovski – Voříšek, Rolko (60. Táborský), Procházka, Hrdlička – Kysela, Matějovský, Rajnoch, Poláček (46. Vaněček, 75. Holub) – Mendy, Řezníček.

FK Teplice: Slavík – Kaufman, Lukáš, Klein, Rosa – Štohanzl (55. Gašparík), Sabou, Ljevakovič (33. Smíšek), Doležal, Verbíř – Fenin.

Góly: 37. Doležal – 72. Rajnoch

ŽK: Matějovský, Řezníček – Fenin, Doležal, Verbíř, Slavík

Rozhodčí: Matějek – Slavík, Dobrovolný

Diváků: 2840

Fanshop banner