Chceme vyhrát, vyhlašují trenéři Boleslavi i Teplic
Klub

Chceme vyhrát, vyhlašují trenéři Boleslavi i Teplic

Redakce

Nejen trenéři Boleslavi i Teplic, ale i příznivci obou týmů očekávají neúprosnou bitvu o ligové body v sobotním večeru na mladoboleslavském městském stadionu. Navzdory chladnějšímu listopadovému počasí bude na hřišti pěkně horko. Boleslavští potřebují tři body k vylepšení deváté ligové příčky a přerušení šestizápasové černé série bez výhry, Tepličtí na třetím místě chtějí udržet kontakt s čelem tabulky.
Utkání FK Mladá Boleslav – FK Teplice se hraje v sobotu 24. listopadu od 18,45 hodin.

Hlavní teplický kouč Petr Rada se svým týmem deset dnů nebyl, neboť asistoval reprezentačnímu trenérovi Brücknerovi v závěru kvalifikace na evropský šampionát. O Mladé Boleslavi mluví s respektem. "Soupeř má kvalitní tým, hraje neobvyklý systém se třemi hráči vzadu a vpředu. Boleslav odehrála kvalitní zápasy, hlavně v domácím prostředí, i když smolně prohrála jako třeba se Zlínem. Musíme se připravit tak, abychom obstáli. Chceme odehrát kvalitní utkání a bodovat," prohlásil Petr Rada pro teplický klubový web. "Jedeme tam vyhrát. Boleslav bude nepříjemným protivníkem. Těžký soupeř, těžké utkání. Ale hráči jsou připravení a nažhavení natolik, abychom jeli s cílem zvítězit," dodal Radův asistent Zdeněk Klucký.

Boleslavský trenér Zdeněk Ščasný s asistentem Petrem Čuhelem řešili v uplynulých dnech, jak připravit mužstvo, aby nedostávalo fatální góly z brejků a konečně se prosadilo v koncovce. „Víme, že nám dělá problémy dávat doma góly. Soupeři v Mladé Boleslavi se zatáhnou a hrají na brejky. Tak vypadají naše poslední zápasy. Musíme trpělivě pracovat na zefektivnění útočné fáze a na zamezení toho, aby nám soupeři dávali góly z brejků. Zlínu se povedly tři a dal nám jeden, ovšem rozhodující gól. Toho se musíme vyvarovat, pokud chceme domácí zápasy zvládat,“ řekl boleslavský hlavní kouč Zdeněk Ščasný.

V reprezentační pauze hrály Teplice přátelské utkání s Mostem (2:0), Mladá Boleslav pouze trénovala. „Neuvažoval jsem o přáteláku, i když se nějaké možnosti nabízely,“ uvedl Ščasný a své rozhodnutí vysvětlil tím, že boleslavští fotbalisté potřebovali odpočinek a čas k nabrání sil, neboť na rozdíl od jiných ligových mužstev je čeká velmi náročný program v závěr podzimu se šesti těžkými zápasy. V lize s Teplicemi, v Praze se Slavií a doma s Olomoucí, k tomu v Poháru UEFA střety s Elfsborgem, AEK Athény a Fiorentinou.

Fanshop banner