Hostíme Teplice, které jsou třetí, ale venku se jim nedaří
Klub

Hostíme Teplice, které jsou třetí, ale venku se jim nedaří

Redakce

Utkání 14. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FK Teplice se hraje v sobotu 24. listopadu od 18,45 hodin na boleslavském městském stadionu. Boleslavští budou oslabení o zraněného brankáře Millera a vykartované Kopice a Sedláčka. Tepličtí mají vykartovaného obránce bosenského původu Merziče a zraněné útočníky Kroupu a Veverku. Na boleslavském trávníku se proti sobě postaví spoluhráči z české reprezentace - boleslavský Matějovský a teplický Fenin. V utkání se střetne devátý tým se třetím z aktuálního ligového pořadí a bilance vzájemných ligových duelů zatím vyznívá ve prospěch Teplic.

Mladá Boleslav hrála s Teplicemi o ligové body šestkrát a v pěti utkáních nevyhrála. První dvě skončila remízou, potom se radovaly Teplice a po třetí remíze opět vyhrály Teplice. Mladá Boleslav vyhrála až v šestém duelu letošního dubna a vytoužené tři body vystřílel Pecka.

Vzájemná ligová bilance Mladé Boleslavi s Teplicemi:
Podzim 2004 MB – Teplice 0:0
Jaro 2005 Teplice – MB 1:1 (Krmaš - Brunclík)
Podzim 2005 MB – Teplice 0:2 (Verbíř 2)
Jaro 2006 Teplice – MB 1:1 (Krmaš – Kulič)
Podzim 2006 Teplice – MB 2:0 (Stožický, Fenin)
Jaro 2007 MB – Teplice 2:0 (Pecka 2)

V jarním utkání hrál tým FK Mladá Boleslav v sestavě: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát – Sedláček (56. Mikolanda), Abraham (79. Rolko), Matějovský, Poláček – Kysela, Pecka (86. Dittrich). Teplice nastoupily ve složení: Belic - Kaufman, Lukáš, Krmaš, Klein – Štohanzl (68. Doležal), Sabou, Dort, Jirsák - Fenin, Džeko.

V reprezentační pauze měli boleslavští i tepličtí fotbalisté volný víkend (17.-18.11.2007), ovšem Tepličtí v pátek 16. listopadu sehráli přátelské utkání s Mostem na hřišti v Blšanech a vyhráli ho 2:1. Skóre otevřel v 18. minutě Kroupa, deset minut po změně stran vyrovnal Bogdanov a v 68. minutě opět Kroupa strhnul vítězství na teplickou stranu.
Sestava Teplic proti Mostu: Slavík (46. Belic) – Kaufman (36. Pimpara), Lukáš (56. Ryška), Klein, Rosa (46. Koukal) – Verbíř (46. Štohanzl), Sabou (46. Hašek), Doležal (46. Smíšek), Ljevakovič, Benát – Kroupa (75. Veverka).
Sestava pro ligové utkání v sobotu 24. listopadu se bude asi podobat složení mužstva z prvního poločasu přátelského duelu. Samozřejmě obohacená o kanonýra Fenina, který byl podobně jako boleslavský Matějovský s českou reprezentací. Zranění jsou Kroupa s Veverkou (oba výron v kotníku) i nová akvizice Brazilec Leandro (svalové poranění).
Mladá Boleslav bez brankáře Millera, který si léčí zlomený palec, obránce Kopice a univerzála Sedláčka, kteří pykají za čtyři podzimní napomenutí, nastoupí pravděpodobně v tomto složení: Pižanovski – Voříšek, Rolko, Procházka, Hrdlička – Kysela, Matějovský, Rajnoch, Poláček nebo Kalina – Mendy, Táborský nebo Holub.

Bez zajímavosti není přehled podzimních výsledků Mladé Boleslavi doma a Teplic venku.
Teplice na podzim v sedmi venkovních zápasech dvakrát vyhrály (v Kladně 2:0 a Mostě 3:2), dvakrát remizovaly (v Brně 2:2 a Ostravě 0:0) a třikrát prohrály (ve Zlíně, Olomouci i na pražské Slavii vždy 0:1) při vyrovnaném skóre 7:7. Ovšem naposledy venku bodovaly 6. října bezgólovou remízou na ostravských Bazalech a z výhry na soupeřově hřišti se radovaly dokonce až 18. srpna v Mostě. Venku nedaly Teplice gól již 377 minut, poslední trefu zařídil 1. září v 73. minutě remízového utkání na brněnském trávníku Doležal.
Mladá Boleslav na rozdíl od předchozích dvou ročníků v letošním podzimu ztrácí nečekaně mnoho bodů. V dosavadních šesti domácích utkání vyhrála jenom dvakrát (nad Bohemians 2:0 a Kladnem 2:1), jednou remizovala (s Mostem 1:1), třikrát prohrála (s Viktorii Žižkov 0:1, Libercem 0:2 a Zlínem 0:1) a při pasivním skóre 5:6 má třetí nejhorší bilanci z vlastního hřiště. Hůře si před vlastním publikem na podzim počínají jenom Jablonec a Most.

Fanshop banner