Dragounova vítězná reprezentační premiéra
Klub

Dragounova vítězná reprezentační premiéra

Redakce

Michal Dragoun, který šestnácté narozeniny oslaví v květnu příštího roku, byl jediným mladoboleslavským fotbalistou v českém reprezentačním družstvu šestnáctiletých při dvou přátelských utkáních proti Slovinsku, která se hrála 20. a 22. listopadu. Obě utkání mladí Češi vyhráli a pokaždé si poločas zahrál i Dragoun. Byla to jeho první dvě utkání v českém národním dresu.

Šestnáctiletá reprezentace Česka sehrála obě přátelská utkání ve Slovinsku. V nominaci osmnácti fotbalistů bylo po dvou hráčích z Příbrami, Olomouce, Sparty Praha, Slavie Praha, Zlína, Plzně a po jednom z Ostravy, Českých Budějovic, Slovácka, Jihlavy, Teplic a Mladé Boleslavi. Nejmladší reprezentační výběr Česka trénuje Aleš Křeček.

Slovinsko“16“ – Česko“16“ 0:1 (0:1)
První utkání začali aktivněji Slovinci, ale gólově se neprosadili. Mladí Češi záhy vyrovnali hru a v 19. minutě dal Vydra vedoucí gól, který se později ukázal být i vítězným. Ve druhém poločase při českých šancích třikrát zvonila konstrukce soupeřovy branky, ale skóre se nezměnilo.
Sestava ČR“16“: Jirkal – Přikryl, Krch, Mikula, Tusjak – Hála, Svízela, Fantiš (41. Štípek), Šinor (41. Kadeřábek) – Vydra (41. Kurtin), Boháč (41. Dragoun).

Slovinsko“16“ – Česko“16“ 0:2 (0:1)
Do druhého utkání vyrukovali Slovinci tvrdě až brutálně. Gól se jim však nepodařilo dát. Český tým uklidnil ve 29. minutě Fantiš gólem. Ve druhém poločase z českého tlaku a řady povedených akcí se podařilo skórovat pouze Vydrovi v 61. minutě.
Sestava ČR“16“: Slavík – Suchý, Mikula, Kysela, Šinor – Kadeřábek, Svízela (41. Krch), Štípek (78. Tusjak), Dragoun (41. Hála) – Vydra (70. Boháš), Fantiš (61. Kurtin).

Fanshop banner