Proti Teplicím bez potrestaných Kopice a Sedláčka
Klub

Proti Teplicím bez potrestaných Kopice a Sedláčka

Redakce

Milan Kopic a Tomáš Sedláček si prodlouží listopadovou pauzu od ligového fotbalu. K zápasové nečinnosti způsobené reprezentační přestávkou jim přibyl disciplinární trest. Oba viděli v utkání 13. ligového kola v Plzni žlutou kartu a protože byla již čtvrtá v podzimní sezóně, dostali automaticky trest na nejbližší soutěžní utkání. Potvrdila to disciplinární komise ČMFS na svém pravidelném čtvrtečním sezení 15. listopadu.

Obránce Milan Kopic byl napomínán postupně v utkáních proti Jablonci, Spartě, Zlínu a Plzni. V dosavadních třinácti ligových zápasech nechyběl na hřišti ani jednu minutu. Jeho absence v boleslavské defenzívě bude tedy bezesporu citelná, i když se naštěstí do sportovní činnosti už zapojil uzdravený Václav Procházka, který si však ze svého předchozího plzeňského působiště přinesl břímě tří žlutých postihů.

Univerzální bojovník Tomáš Sedláček nasbíral čtyři žluté karty v posledních čtyřech ligových utkáních, do kterých nastoupil. V úvodních osmi podzimních kolech o něm rozhodčí vůbec nevěděli. V devátém kole v Brně byl napomínán poprvé, v následujícím utkání proti Liberci podruhé, v posledním říjnovém ligovém střetnutí v Ostravě se stal smutným hrdinou karetní taškařice sudího Járy, následně proti Zlínu nehrál a v Plzni inkasoval čtvrté napomenutí, po kterém má stop pro utkání proti Teplicím.

Také Tepličtí mají ve svých řadách aktuálního žlutého hříšníka. Za čtyři podzimní napomenutí nesmí proti Mladé Boleslavi hrát obránce bosenské národnosti Samir Merzič, který ve všech třinácti podzimních ligových zápasech patřil do základní sestavy trenéra Rady. Takže i tepličtí mají kvůli kartám nabouranou defenzivní formaci.

Pro Mladou Boleslav je velkým varováním, že v ohrožení trestu pro další ligové utkání jsou hned čtyři defenzivní hráči, kteří dosud byli třikrát napomínáni: Tomáš Hrdlička, Jan Rajnoch, Petr Voříšek a Václav Procházka.
V teplickém mužstvu nastoupí proti Mladé Boleslavi pod trestem zastavení činnosti třikrát žlutý kanonýr Martin Fenin.
Fanshop banner