Dorostenecké reprezentace Česka a Nizozemska se střetnou v Mladé Boleslavi
Klub

Dorostenecké reprezentace Česka a Nizozemska se střetnou v Mladé Boleslavi

Redakce

Mezistátní utkání Česko“18“ – Nizozemsko“18 se hraje ve středu 21. listopadu od 16,30 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu boleslavského městského stadionu. Pro české dorostence je součástí soustředění, které začne v pondělí 19. listopadu dopoledne srazem ve strahovském tréninkovém centru AC Sparta Praha, odkud se družstvo přesune do Nymburka, a skončí ve středu 21. listopadu odpoledne. Mezi nominovanými je také mladoboleslavský Martin Kučera.

Hlavním trenérem české osmnáctileté reprezentace je Milan Bokša, který společně s Luďkem Zajícem přivedl v roce 2004 FK Mladá Boleslav do I. Gambrinus ligy. Kouč Bokša proti Nizozemsku nominoval osmnáct talentovaných fotbalistů z jedenácti tuzemských klubů. Tři ze Slavie Praha, po dvou ze Sparty Praha, Brno, Zlína, Plzně a po jednom z Jihlavy, Mladé Boleslavi, Českých Budějovic, Ostravy, Olomouce a Slovácka.

Mladoboleslavský dorostenecký fotbal v Bokšově výběru zastupuje kreativní středopolař Martin Kučera, jenž v letošní podzimní sezóně hrál střídavě za ligový dorost a juniorku FK Mladá Boleslav. Navíc v širším kádru a pro toto utkání pouze mezi náhradníky je ještě stoper Kristián Zbrožek.

Hostitelství dorosteneckých reprezentantů bere vedení FK Mladá Boleslav velmi prestižně. Potvrzují to slova presidenta Josefa Dufka: „Pořadatelství utkání reprezentačních celků všech věkových kategorií patří k dlouhodobým cílům našeho klubu a souvisí to s našimi investičními záměry do modernizace boleslavského sportovního zázemí včetně budování sportovní akademie. Vždyť téměř v každé věkové kategorii má boleslavský fotbal reprezentanty. A pro všechny naše ostatní hráče, kteří do reprezentace ještě nedorostli, je jistě velkou motivací, když vidí fotbal mezinárodní a reprezentační úrovni.“

Fanshop banner