Loučení s podzimem v Náchodě
Klub

Loučení s podzimem v Náchodě

Redakce

Utkání posledního podzimního kola ČFL FK Náchod-Deštné – FK Mladá Boleslav“B“ se hraje ve středu 21. listopadu od 13,30 hodin, pokud podzimní počasí dovolí. Náchod z dosavadních osmi podzimních domácích utkání vyhrál jen polovinu a boleslavští mladíci z dosavadních sedmi venkovních utkání jen dvě prohráli.

Náchod doma v letošním podzimu porazil Liberec“B“ 5:3, Vyšehrad 1:0, Sezimovo Ústí 5:1, a Slavii Praha“B“ 3:1, dvakrát shodně remizoval 1:1 s Blšany 1:1 a plzeňskou juniorkou, dvakrát prohrál těsně 0:1 s Chebem a Varnsdorfem.

Boleslavská juniorka přivezla z cizích hřišť zatím devět mistrovských bodů, když vyhrála na Vyšehradě 4:2, v Blšanech 3:0, remizovala v Chebu 1:1, v Horních Počernicích se Slavií Praha“B“ 0:0 a ve Mšeně se Slovanem Liberec“B“ také 0:0. Prohrála pouze v Sezimově Ústí 0:2 a na Viktorii Plzeň“B“ 1:3.

V loňském roce nově utvořený juniorský tým FK Mladá Boleslav"B" první mistrovské utkání v ČFL hrál v srpnu 2006 doma proti Náchodu a prohrál ho 0:1. Ztráta všech tří bodů byla zčásti daň nervozitě, ale také smůly přilepené na boleslavských kopačkách.
Rozhodující gól padl v 64. minutě, kdy nepovedený centr náchodského Hudce od postranní lajny přeletěl boleslavského brankáře Šedu a u vzdálenější tyče zapadl do sítě. Největším nebezpečím pro náchodskou branku byl Mikolanda, který se však netrefil hlavou ani nohou.
Před 450 natěšenými diváky první mistrovské utkání boleslavské juniorky v ČFL hráli: Šeda – Krátký (75. Tuma), T.Brezinský, Doležal, Kalíšek – Brunclík (49. Herman), Murárik, Vajgl, M.Sedláček – Mikolanda, Voborník.

Odveta v březnu 2007 na náchodském hřišti skončila remízou 1:1. Náchod vedl od 22. minuty gólem Merganta, jehož trestný kop z pětadvaceti metrů proklouzl Šedovi mezi nohami do sítě. Po změně stran převzali iniciativu Boleslavští, ale pouze vyrovnali. V 71. minutě se trefil Voborník. Příležitosti na vítězný gól nevyužili Nečas, Rolko a Gögh.
Sestava FK Mladá Boleslav „B“ letos na jaře v Náchodě: Šeda – Pára, Rolko, Mrvík, Kalíšek (90. Žáček) – Vajgl (55. Skramužský), Vizingr, Gögh (79. M. Sedláček), Fabián – Voborník, Nečas.

Fanshop banner