Divizní dorost uhájil první místo
Klub

Divizní dorost uhájil první místo

Redakce

Z posledních šesti mistrovských utkání letošního podzimu, čtyř dorosteneckých a dvou žákovských, prohrálo v boleslavských dresech pouze dorostenecké áčko, které nutně potřebovalo bodovat pro větší klid v zimní přípravě. Ligoví dorostenci nenavázali na šňůru tří předchozích vítězství a po prohře v Příbrami budou přezimovat uprostřed šestnáctičlenné tabulky. Boleslavští divizní dorostenci si upevnili postavení na prvním místě, když chrudimskému soupeři z druhé příčky nastříleli pět gólů.

Ve dnech 9.-11.11.2007 sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav mistrovská utkání s těmito výsledky :

FK Marila Příbram – FK Mladá Boleslav „A“dorost 3:2 (0:0)
V tomto utkání jsme zbytečně ztratili všechny body. Utkání se hrálo za vytrvalého deště a sněžení na umělé trávě menších rozměrů. Domácí svým důrazem náš tým dostali pod tlak a vytvořili si také možnosti ke skórování. Branka však do přestávky nepadla ani na jedné straně. Hned v úvodu II.poločasu vyhrál Bořil hlavičkový souboj, jeho prodloužení využil chytrým gólem Chramosta. Z následné akce jsme vstřelili druhou branku, která však nebyla uznána pro údajný ofsajd. Naopak přišlo vyrovnání, když pomezní rozhodčí Jedlička signalizoval míč v brance, když ho naši hráči odvraceli metr před brankovou čárou. Náš celek se dostal do útlumu a dvakrát zbytečně inkasoval, když jedné z branek předcházelo jasné hraní rukou, což opět pomezní rozhodčí Jedlička přehlédl. Dudka z trestného kopu snížil na 3:2, více se však již našim hráčům do konce utkání nepodařilo.

FK Mladá Boleslav „B“dorost – SK Chrudim 5:1 (3:0)
Za neustálého sněžení a na těžkém terénu bylo sehráno poslední podzimní divizní dorostenecké utkání. V zápase jsme potvrdili roli favorita a zcela zaslouženě zvítězili. Družstvo tentokrát zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení. Dvě branky vstřelil Semík, po jedné Rozumný, Vorasický a Jeník.

FK Marila Příbram – FK Mladá Boleslav „C“dorost 1:3 (1:2)
Bojovné utkání za vytrvalého deště a sněžení. Do přestávky jsme se dostali do dvoubrankového vedení po gólech Sedláčka a Dragouna, domácím se podařilo snížit z pokutového kopu. Po změně stran jsme svého soupeře přehrávali a výsledkem byla třetí branka v síti domácích, kterou vstřelil opět Dragoun.

FK Mladá Boleslav „D“dorost – SK Chrudim 1:0 (1:0)
„D“ dorost tři body vydřel, utkání se hrálo také na velmi těžkém terénu. Byl to spíše boj, terén velmi stěžoval kontrolu míče. Do vedení jsme se dostali po trestném kopu Dvořáka a následné dorážce Lánského. V závěru utkání jsme o své vedení mohli přijít, brankář Stehno chytil „tutovku“ hostujícího týmu.

FK Mladá Boleslav „A“žáci – FK SIAD Most 3:0 (1:0)
Do utkání jsme vstoupili se zajištěnou obranou a snažili se o jednoduchý přechod do útoku. To se nám ze začátku zápasu moc nedařilo, ve druhé polovině I.poločasu jsme se však začali dostávat do šancí a jednu využil Novák ve vedoucí branku po pěkné kombinační akci. Po přestávce se hrál otevřený fotbal, brankář Pánek dokázal udržet čisté konto a Láncovi a Škrétovi se podařilo naše vedení ještě zvýšit. Tímto vítězstvím se naši žáci dostali do relativně klidných vod žákovské ligové tabulky.

FK Mladá Boleslav „C“žáci – FK SIAD Most 2:0 (1:0)
Také mladší ligoví žáci se s podzimem rozloučili vítězně, když předvedli po celou dobu utkání kvalitní výkon, dobře jsme kombinovali a i obranná činnost byla v pořádku. Vítězství mohlo být výraznější, některé dobré příležitosti zůstali nevyužity. Družstvo si zaslouží za předvedený výkon pochvalu, branky dali Kubelka a Nedošetko.

Fanshop banner