Villarreal ligu zvládl, Fiorentina a AEK Athény nikoliv
Klub

Villarreal ligu zvládl, Fiorentina a AEK Athény nikoliv

Redakce

Mladá Boleslav po čtvrtečním Poháru UEFA nezvládla nejbližší utkání domácí ligy, když prohrála v Plzni 0:2. Villarreal si počínal lépe, neboť ve španělské nejvyšší soutěži porazil Sevillu 3:2. Podobně jako Mladá Boleslav v lize prohrály Fiorentina s Udinese 1:2 a AEK Athény s městským rivalem Panathinaikos také 1:2. Nejbližší boleslavský soupeř v Poháru UEFA Elfsborg domácí ligu už dohrál.

Švédská nejvyšší fotbalová soutěž Allsvenskan před dvěma týdny už skončila a tak Elfsborg je ve hře pouze v Poháru UEFA. Ve švédské lize skončil čtvrtý, čímž se kvalifikoval do letního Intertoto Cupu 2008.

V řecké nejvyšší soutěži se v neděli hrálo athénské derby Panathinaikos – AEK. Šlo v něm o vedení v tabulce A Ethniki Katigoria. Do utkáním šel AEK z prvního místa, druhý Panathinaikos ztrácel dva body. Protože Panathinaikos vyhrál 2:1, tak svého rivala AEK o bod přeskočil a vystřídal na čele tabulky.
Panathinaikos vedl už ve 34. minutě o dva góly. Na konečný stav snížil ještě před změnou stran Liberopulos. Sestava AEK Athény: Macho – Papastathopoulos, Alves, Dellas, Arruabarrena (68. Lagos) – Zikos, Manduca, Júlio César (46. Blanco), Nsaliwa – Rivaldo, Liberopulos.

V italské nejvyšší lize v nedělním odpoledni Fiorentina hostila Udinese a byla favoritem, neboť po jedenácti mistrovských kolech byla druhá a spolu s vedoucím Interem Milán tvořily duo dosud neporažených klubů Serie A. Ovšem Udinese Calcio na pátém místě ztrácel na Fiorentinu pouze čtyři body.
Fiorentina na domácím hřišti překvapivě prohrála 1:2. Vedoucí gól Udine dal ve 23. minutě Quagliarella po centru Zápotočného. Za pět minut vyrovnal Pazzini, který utkání pro zranění nedohrál. Krátce po změně stran fiorentinský Montolivo hlavičkoval pouze do břevna. V 63. minutě strhl vítězství na stranu Udine Di Natale. Fiorentina závěrečných deset minut dohrávala bez vyloučeného Pasquala za faul na Pepého.
U první podzimní prohry ACF Fiorentiny byla sestava: Frey – Potenza, Dainelli, Kröldrup, Pasqual – Donadel (66. Jörgensen), Liverani (75. Kuzmanovic), Montolivo, Semioli – Pazzini (46. Vieri), Mutu. Fiorentina nadále drží druhou příčku v Serii A za vedoucím Interem Milán.

Ve španělské lize šel Villarreal do domácího utkání se Sevillou v nedělním pozdním večeru ze třetí příčky ligové příčky, když měl stejně bodů jako druhá FC Barcelona a o bod méně než vedoucí Real Madrid. Sevilla na 10. příčce se prezentovala vyrovnanou bilancí, neboť v lize pětkrát a pětkrát prohrála. Villarreal porazil Sevillu 3:2 a protože Barcelona prohrála, posunul se na druhé místo v Primera División.
Villarreal vedl od 31. minuty gólem Franca, ve 34. minutě vyrovnal Kanoute. Těsně před přestávkou byl vyloučen pravý bek Valencie Alvés, ale jeho spoluhráč Fabiano v 50. minutě dal vedoucí gól. Villarreal však přesilovku využil k otočení vývoje utkání. Nejprve v 68. minutě vyrovnal svojí druhou trefou v utkání Franco a v 87. minutě dal vítězný gól z penalty chilský zázrak Fernadéz.

Fanshop banner