Podle trenéra Ščasného hráče brzdila únava z poháru
Klub

Podle trenéra Ščasného hráče brzdila únava z poháru

Redakce

Po ligovém utkání Viktoria Plzeň - Mladá Boleslav 2:0 přišel boleslavský trenér Zdeněk Ščasný mezi novináře hodně rozmrzelý. Z prohry i z výkonu svého mužstva. Po domácích porážkách od Liberce a Zlína inkasovala Mladá Boleslav další nepříjemný úder od Plzně. „Výsledky nejsou takové, jak bych si představoval,“ prohlásil zklamaně Ščasný. Podobně to vidí i příznivci mladoboleslavského fotbalu.

„Připravovali jsme se na plzeňské brejky s představou, že budeme kontrolovat hru. Bohužel z první střely na branku jsme inkasovali a hráli bez agresivity a pohybu,“ posteskl si Zdeněk Ščasný. „Upozorňoval jsem hráče, že nesmíme soupeře pustit do brejku, ale stalo se. Byli všude pozdě a výsledek nemohl být jiný.“
Jestliže v předchozích prohraných zápasech proti ligovým soupeřům z Liberce a Zlína hodnotil Ščasný herní projev svého mužstva kladně a naříkal jen nad neproměněnými šancemi, tak po utkání v Plzni to neplatilo.
„Tento zápas nám nevyšel herně ani výsledkově. Na hráčích byla patrná únava ze čtvrtečního poháru. Zápas s Villarrealem stál mužstvo opravdu hodně sil, proto hráčům proti Plzni chyběl pohyb,“ dodal Ščasný.

„Věděli jsme o síle Mladé Boleslavi v ofenzívě, proto jsme zhustili střed hřiště. Důležité bylo, že se nám podařilo dát vedoucí gól a uklidnění hráčům přinesl druhý gól před odchodem do kabin. Po přestávce jsme utkání celkem kontrolovali a dovedli do zaslouženého vítězného konce,“ pravil spokojený plzeňský trenér Stanislav Levý.

Fanshop banner