V bezkrevném vystoupení nedali gól a proto prohráli
Klub

V bezkrevném vystoupení nedali gól a proto prohráli

Redakce

Mladou Boleslav stihl za neplodnou ofenzívu další trest v podobě ligové prohry v Plzni. Západočeský tým se prosadil ve třetí čtvrthodince utkání dvěma góly Jarolíma a Filla. Soupeř boleslavské hráče předčil ve většině fotbalových parametrech, především v důrazu a pohybu. Boleslavský kouč Ščasný to přičítal únavě z náročného čtvrtečního utkání Poháru UEFA. Mladá Boleslav ztratila další tři body a možnost vyšvihnout se na páté místo v ligovém pořadí lacino přepustila Plzni. Navíc přišla o brankáře Millera, jenž z Plzně odjížděl s podezřením na zlomeninu palce na levé ruce.

Boleslavským se nedařilo dostat se před plzeňskou branku dlouhými nákopy ani přízemními pasy. Buď byly míče rychlejší než nabíhající hráči nebo je zachytávali plzeňští obránci.
Nadějně vypadala akce ve 24. minutě, kdy se Kysela na levé straně uvolnil přes Šmejkala a jeho centr hlavou zakončoval Mendy nad. Ve 38. minutě si Kalinův centr zpracoval uvnitř plzeňského vápna Vaněček, ale střelu mu čerstvý reprezentační brankář Daněk srazil na roh. V té době však již Plzeň vedla.
Ve 30. minutě vyšel plzeňským fotbalistům brejk po předchozím boleslavském jalovém dobývání soupeřova trestného území. Neatakovaný Jarolím z necelých dvaceti metrů technickou střelou přehodil vybíhajícího Millera – 1:0. V poslední minutě prvního poločasu kopal od pravé postranní čáry Róth trestňák, u vzdálenější tyče našel neobsazeného Filla, jehož hlavičku z malého vápna Miller v pádu vyrazil, ale na dorážku pod břevno už nedosáhl – 0:2.

Do druhého poločasu Millera zraněného při střetu se Šmejkalem vystřídal Pižanowski. „Nemůžu vůbec hýbat palcem, na který mi plzeňský hráč šlápl, a obávám se, že to bude zlomené,“ komentoval Miller zranění, které utrpěl krátce před přestávkou a bezesporu ho limitovalo při zákroku proti Fillovi, když dával druhý gól.

V úvodu druhého poločasu čelila úspěšně boleslavská obrana s novým gólmanem několika soupeřovým akcím. Přibližně od šedesáté minuty převzala Mladá Boleslav iniciativu a vytvořila si mírný tlak. Dařily se akce především po pravém křídle přes rychlého Vaněčka. Ale chybělo důrazné a přesné zakončení.
Po Mendyho hlavičce byl Řezníček u míče později než brankář Daněk, po rohovém kopu těsně minul branku Kopic, z Kyselovy přihrávky překopl Rajnoch, také Vaněčkova střela mířila vysoko a Kalinu zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.
Plzeňští čekali na chyby v boleslavské rozehrávce, po kterých vyráželi do brejků. Jeden z nich v 77. minutě zastavil faulem Voříšek a následný trestný kop Rótha vyrazil od pravé tyče Pižanowski. Gól už nepadl do žádné branky a tak utkání skončilo stavem, v jakém mužstva dohrála první poločas.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Pižanowski) – Voříšek, Procházka, Kopic – Sedláček (35. Kalina), Matějovský, Rajnoch, Kysela – Vaněček, Holub (61. Řezníček), Mendy.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Daněk – Šmejkal, Halama, Knakal, Smola – Fillo (90. Zakopal), Jarolím, Rada, Trapp, Róth (86. Vrzal) – Smejkal (81. Brožík).

Góly: 30. Jarolím, 45. Fillo

ŽK: Fillo, Trapp, Rada – Sedláček, Voříšek, Kopic, Kalina

Rozhodčí: Příhoda – Ubias, Teuber

Diváků: 2625

Fanshop banner