Úkoly proti Plzni: Udržet neprůstřelnost a po roce se trefit
Klub

Úkoly proti Plzni: Udržet neprůstřelnost a po roce se trefit

Redakce

Utkání 13. kola I. Gambrinus ligy FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 11. listopadu od 17 hodin na hřišti v plzeňských Štruncových sadech. Tam Mladá Boleslav v ligovém střetnutí ještě neprohrála a dokonce neinkasovala ani jeden gól. To je pro boleslavské hráče výzva, aby v příznivé bilanci zdárně pokračovali. Snadné to mít nebudou, neboť Plzeňští v letošním podzimu zatím drží domácí neporazitelnost a Boleslavští čekají už měsíc na radost z výhry.

V aktuálním ligovém ročníku Viktoria Plzeň z pěti domácích utkání tři vyhrála a dvě remizovala při vysoce aktivním skóre 8:2. Porazila Bohemians 2:0, Viktorii Žižkov 3:1 a Sigmu Olomouc 2:0. Nerozhodně hrála se Spartou Praha 0:0 a Tescomou Zlín 1:1.
Navíc se Viktorii Plzeň vydařilo i utkání v posledním ligovém kole na Kladně, kde vyhrála 2:1. První gól dal v 19. minutě Psohlavec, když zdárně zakončil předchozí spolupráci Filla s Jarolímem, a druhý přidal ve 39. minutě Šmejkal po Jarolímově trestném kopu. Kladno snížilo v 79. minutě Dočkalem.
Viktoria Plzeň proti Kladnu hrála v sestavě: Daněk – Šmejkal, Halama, Knakal, Smola – Fillo, Jarolím, Rada, Trapp, Šíma (64. Malcharek) – Psohlavec (76. Smejkal). Střelec prvního gólu Psohlavec viděl čtvrtou žlutou kartu.

Z plzeňské sestavy Filla a Smejkala nominoval trenéra Vítězslav Lavička do české jednadvacetileté reprezentace, v jejímž širším kádru jsou také Halama a Šmejkal, a brankáře Daňka povolal trenér Karel Brückner do seniorské reprezentace Česka.
Mladá Boleslav momentálně ve výběru jednadvacetiletých reprezentantů nemá hráče. V áčku je záložník Matějovský.

Mladá Boleslav a Plzeň spolu o prvoligové body hrály dosud jen čtyřikrát. A třikrát se dělily. Diváci nejvíce gólů viděli v prvním vzájemném utkání. To se hrálo v polovině října 2005 na boleslavském trávníku a skončilo remízou 2:2. Jarní odvetu na plzeňském hřišti Mladá Boleslav vyhrála gólem náhradníka Ordoše, který usměrnil Vaculíkův centr do branky deset minut před koncem. V jediném vítězném utkání proti Plzni hrála Mladá Boleslav ve složení: Kučera – Ševinský, M.Brezinský, Švejdík, Rychlík – Kysela, Vít, Matějovský, Vaculík – Kulič (90. Sedláček), Pecka (80. Ordoš). To znamená, že výhru z dnešních boleslavských hráčů pamatují Kysela, Matějovský, Sedláček a Miller z lavičky.

Statistika vzájemných ligových utkání:

Podzim 2005 MB – Plzeň 2:2 (Vágner, Limberský – Kysela, Holub)
Jaro 2006 Plzeň – MB 0:1 (Ordoš)
Podzim 2006 MB – Plzeň 0:0
Jaro 2007 Plzeň – MB 0:0

V předchozím mistrovském ročníku 2006/07 skončila obě utkání bezgólovými remízami a dosud poslední vzájemný duel v prosluněných Štruncových sadech sledovalo více než šest tisíc diváků.
Mladá Boleslav hrála v sestavě: Miller – Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát – Kysela, Abraham, Matějovský (73. Mikolanda), Dittrich (79. Brunclík) – Holub (84. Ordoš), Pecka. Viktoria Plzeň nastoupila ve složení: Daněk - Limberský, Rada, Müller, Smola – Malár (65. Krbeček), Procházka, Jarolím, Róth (90. Šíma) – Malcharek (86. Psohlavec), Fillo.
Z tehdejší boleslavské sestavy jsou Ševinský a Dittrich po operacích kolen na marodce, Palát v ruském Petrohradu, Pecka v německém Aachenu, Abraham v pražské Spartě, Mikolanda mimo hru ze zdravotních důvodů, Ordoš v Bohemians.
Z jarní plzeňské sestavy Procházka přestoupil do Mladé Boleslavi, Psohlavec bude pykat za čtyři žluté karty, Limberský je v pražské Spartě, Malár ve Zlíně.

Pro plzeňského odchovance třiadvacetiletého Václava Procházku bude utkání v Plzni pikantní, neboť si v něm může odbýt ligovou premiéru v boleslavském dresu. Když v letošním podzimu přešel z Plzně do Mladé Boleslavi, musel nejprve doléčit zranění chodidla. Poprvé za Mladou Boleslav hrál v utkání Poháru UEFA proti Villarrealu, v lize zatím ne.
A čtyřiadvacetiletý boleslavský útočník David Vaněček bude mít motivaci ukázat Plzeňským, jak moc pochybili, když mu nedali více příležitostí. Mladá Boleslav si jej vyhlédla při jeho ročním hostování v třetiligových Karlových Varech.

Také v plzeňském hráčském kádru jsou dva fotbalisté, kteří nedávno působili u nedělního soupeře. V modrobílých barvách FK Mladá Boleslav hrávali třiadvacetiletý Marek Jarolím (2004-05) a o rok starší Lukáš Vaculík (2004-06). Jarolím je v současné plzeňské středové řadě vítaným kreativním prvkem, vždyť například ve vítězném utkání na Kladně asistoval u obou plzeňských gólů. Vaculík kvůli zranění nehraje.

Fanshop banner