Fiorentina pokořila Elfsborg a vede skupinu
Klub

Fiorentina pokořila Elfsborg a vede skupinu

Redakce

Na čele C skupiny Poháru UEFA se usadily favorizované klubu ACF Fiorentina a Villarreal CF. V prvním kole jejich vzájemný duel skončil remízou, ve druhém kole si oba připsaly tři body. Villarreal za těsnou výhru na Mladou Boleslaví 2:1 a Fiorentina za jasné vítězství nad Elfsborgem 6:1. Třetí kolo ve čtvrtek 29. listopadu má na programu utkání AEK Athény – ACF Fiorentina a IF Elfsborg – FK Mladá Boleslav.

Fiorentina s českým reprezentantem Ujfalušim rozdrtila švédský Elfsborg 6:1 a je po druhém kole první v C skupině Poháru UEFA. V porovnání s druhým Villarrealem má výrazně lepší skóre.
Střelnici na Stadio Artemia Franchi sledovalo 18 732 vesměs spokojených diváků. Fiorentina švédského protivníka srazila do kolen bleskovým úvodem. Ve 4. minutě Jorgensen a v 5. minutě Vieri zařídili vedení. Seveřany vrátil do hry ve 41. minutě Ishizaki. A protože vzápětí Mobaeck promarnil vyrovnání, poločas skončil 2:1. Ovšem další dva slepené góly rozhodly. V 62. minutě se trefil Donadel, v 65. minutě Kroldrup. V závěrečné čtvrthodince dali výsledku podobu debaklu v 78. minutě Jorgensen a v 87. minutě náhradník Di Carmine po pěti minutách pobytu na hrací ploše.
Sestava ACF Fiorentina: Frey – Balzaretti, Kroldrup, Ujfaluši, Borre (69. Pasqual) – Donadel, Jorgensen, Pazienza, Semioli – Osvaldo (63. Kuzmanovic), Vieri (82. Di Carmine).
Sestava IF Elfsborg: Wiland – Andersson, Augustsson, Bjorck, Karlsson – Mobaeck (81. Bajrami), Ilola, Ishizaki, Anders Svensson – Alexandersson (77. Avdic), Keene (21. Mathias Svensson).

Fanshop banner