Nečekaně bázlivý výkon nestačil ani na bod
Klub

Nečekaně bázlivý výkon nestačil ani na bod

Redakce

Vstup do skupiny poháru UEFA se Mladé Boleslavi nepovedl, neboť proti třetímu nejlepšímu španělskému klubu nedosáhla ani na jeden bod. První poločas vyhrál Villarreal zaslouženě, neboť boleslavští fotbalisté hráli hodně bojácně. Navíc slovinský rozhodčí Skomina zjevně posuzoval osobní souboje ve prospěch hráčů španělského týmu. Ti to neměli zapotřebí, neboť byli v kombinaci viditelně jistější a přesnější než Boleslavští. Trenér Ščasný z tribuny i jeho asistent Čuhel z lavičky se mohli ukřičet, ale své svěřence k odvážnějším akcím přinutili až v závěru utkání, kdy jim šťastný bod ukradli slovinští rozhodčí.

Zpočátku se hodně akcí odehrávalo mezi vápny. Výjimkou byly svižné villarrealské kontry krátce po půlhodině hry. Mladá Boleslav získala výhodu trestného kopu, který rozehrál nepřesně Hrdlička. K míči se nedostal nikdo z jeho spoluhráčů, naopak ho zachytil soupeř a rychlým protiútokem se hnal na boleslavskou branku. Fernandéz přesně přihrál Nihatovi, který šel sám na Millera, udělal mu kličku a do otevřené branky skóroval – 0:1. Dvě minuty po inkasovaném gólu se boleslavský brankář opět ocitl sám proti soupeři. Tentokrát však pádem pod Mavubovy nohy nebezpečí zažehnal.
Po obdrženém gólu se boleslavští hráči ještě více zatáhli a tak se zbytek poločasu dohrál na jejich polovině hřiště.

Do druhého poločasu poslal Ščasný boleslavský tým s jednou změnou a s požadavkem, ať odloží přehnaný respekt a dohrají utkání způsobem, za který by se nemuseli stydět. Boleslavskou touhu po vyrovnání torpedoval Villarreal druhým gólem. V 56. minutě po narážečce s Fernandézem překonal Millera hbitý Cazorla, když boleslavští obránci zamrzli v domnění, že se střelec ocitl v ofsajdu - 0:2.
V 61. minutě mohlo být ještě hůře. Hrdličkova přihrávka utekla Procházkovi od nohy, k míči se snadno dostal Tomasson a povedeně přeloboval vybíhající Millera. Trefil však tyč. V 79. minutě ve finále rychlé villarrealské akce Fernandéz nastřelil břevno boleslavské branky.

S blížícím se závěrem ztrácela Boleslav ostych a odvážněji se vrhala do ofenzívy. Gólem se však nedařilo završit žádnou akci či standardní situaci. Až v 90. minutě utekl po pravé straně Kysela, z jeho přihrávky nepovedeně vystřelil Řezníček, míč se však dostal k Mendymu a ten už ho úspěšně uklidil do villarrealské branky – 1:2.
V nastavené tříminutovce villarrealská obrana odolala boleslavskému rohovému kopu, míč však před branku vrátil Vaněček a Řezníček ho úspěšně hlavičkoval po břevno. Rozhodčí, kteří po celé utkání stranili Villarrealu, regulérní vyrovnávací gól neuznali kvůli domnělému ofsajdu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Procházka, Kopic – Sedláček (58. Řezníček), Hrdlička (84. Táborský), Matějovský, Rajnoch, Kalina (46. Vaněček) – Kysela, Mendy.

Villarreal CF: R.D. Lopez – Gonzales, Godin, Cygan, R.A.Lopez (83. Capdevila) – Cazorla, Mavuba, Moreno, Fernandez – Tomasson, Nihat (73. Franco).

Rozhodčí: Skomina – Arhar, Stancin (Slovinsko)

Góly: 90. Mendy – 33. Nihat, 56. Cazorla

ŽK: Sedláček, Matějovský, Procházka, Vaněček – R.A. Lopez, Franco.

Diváků: 4082

Fanshop banner