Matějovský povolán na závěr kvalifikace
Klub

Matějovský povolán na závěr kvalifikace

Redakce

Boleslavský Marek Matějovský byl nominován do reprezentačního mužstva Česka na dva poslední zápasy kvalifikace pro EURO 2008. S předchozími čtyřmi starty a jedním vstřeleným gólem do německé branky už není žádným nováčkem. Úplnými novici jsou tentokrát brankáři Daněk a Zítka i obránce Kadlec, které reprezentační trenér Brückner pozval do národního týmu za zraněné brankáře Čecha a obránce Jankulovského.

Česko je spolu s Německem již jistým postupujícím ze sedmičlenné kvalifikační D skupiny. Zbývající dvě kola na tom již nic nezmění. Předposlední utkání Česko – Slovensko se hraje v sobotu 17. listopadu od 20,30 hodin v pražské AXA Aréně a poslední kvalifikační duel Kypr – Česko ve středu 21. listopadu od 18,30 hodin v Nikosii. Reprezentanti mají v Praze sraz v úterý 13. listopadu odpoledne.

Hlavní kouč Karel Brückner na reprezentační dvojzápas povolal dvacet fotbalistů ze šestnácti klubů. Nejvíce je kupodivu zastoupená Sparta Praha, ze které jsou tři hráči. Z českých klubů se na reprezentaci Česka podílejí ještě Slavia Praha, Viktoria Plzeň, Teplice a Mladá Boleslav po jednom hráči.

V nominaci jsou brankáři Jaromír Blažek (Norimberk), Michal Daněk (Plzeň), Daniel Zítka (Anderlecht), obránci Radoslav Kováč (Spartak Moskva), Zdeněk Pospěch (Sparta Praha), David Rozehnal (Newcastle United), Michal Kadlec (Sparta Praha), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina), Zdeněk Grygera (Juventus Turín), středopolaři Tomáš Galaásek (Norimberk), Jaroslav Plašil (Osasuna Pamplona), Jan Polák (Anderlecht), Tomáš Rosický (Arsenal), Libor Sionko (Kodaň), Marek Matějovský (Mladá Boleslav), Daniel Pudil (Slavia Praha), útočníci Marek Kulič (Sparta Praha), Jan Koller (Monaco), Martin Fenin (Teplice), Milan Baroš (Lyon).

Fanshop banner