Boleslavští se silného protivníka nebojí
Klub

Boleslavští se silného protivníka nebojí

Redakce

Ve středu večer to vypadalo, jako by patron fotbalové Mladé Boleslavi chtěl hráče španělského klubu Villarreal trochu postrašit. Když spolu se svým trenérem Pellegrinim vyběhli poprvé na hrací plochu v areálu boleslavského městského stadionu, snesla se na ně hustá směsice sněhových vloček a dešťových kapek. Jen skončili a k tréninku vyběhli domácí borci s trenérem Ščasným, sněžný příval ustal a vodní zmírnil. Citelné chladno zůstalo. Boleslavským hráčům to náladu ani víru ve čtvrteční úspěch nevzalo.

„Nikoho se nebojíme, máme zkušenosti, že se dá hrát s každým soupeřem,“ řekl nejzkušenější útočník Radim Holub a vedle stojící stoper Adrian Rolko ze své téměř dvoumetrové výšky souhlasně přikývl. Holub zdůraznil, že boleslavské mužstvo není už nováčkem v Poháru UEFA. Jak se to konkrétně projevuje na place? „Nepodléháme prostředí ani atmosféře evropského poháru, kde jsou utkání přeci jenom jiná, než v domácí lize,“ dodal ostřílený forvard. O generaci mladší Jan Kysela je podobného názoru: „Nemáme se čeho bát.“
Že v boleslavské hráčské kabině panuje dobrá nálada a potřebné odhodlání, potvrdili i další hráči. „Těšíme se na ně,“ prohlásil odhodlaně bojovník Jan Rajnoch. „Jsem na ně také připravený,“ přidal se bek Václav Procházka, který už po zranění chodidla trénuje naplno. „Očekávám, že si zachytám o poznání víc než v lize,“ poznamenal s úsměvem brankář Miroslav Miller, čímž připomněl, že čtvrteční utkání evropského poháru bude o poznání náročnější, než ligové duely.

„Boleslav to bude mít těžké,“ míní Jiří Rosický, který při středečních tiskovkách s trenéry Ščasným a Pellegrinim dělal tlumočníka z češtiny do španělštiny a naopak. Starší bratr Tomáše Rosického, současného českého reprezentanta a hráče Arsenalu, několik let působil v Atletico Madrid, ovšem kvůli zranění kolena musel předčasně ukončit hráčskou kariéru. „Skončil jsem tam v roce 2000 a od té doby absolvoval čtyři operace,“ zavzpomínal Jiří Rosický, který je dnes fotbalovým manažerem a boleslavskému klubu při střetu se španělským klubem vypomáhal tlumočením. Je spokojený, že u fotbalu mohl zůstat, ale hráčské prožitky přímo z trávníku mu scházejí. „Raději bych fotbal prožíval v dresu,“ povzdechl si při pohledu na boleslavské i villarrealské fotbalisty.
Fanshop banner