Podzimní loučení s Karlovými Vary
Klub

Podzimní loučení s Karlovými Vary

Redakce

Do podzimního závěru spěje třetiligová sezóna. Utkáním FK Mladá Boleslav“B“ – FC Buldoci Karlovy Vary v sobotu 10. listopadu od 11 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu boleslavského městského stadionu se svěřenci trenéra Stannera rozloučí pro tento rok se svými věrnými příznivci, kteří chodili povzbuzovat při domácích třetiligových zápasech. Sezónu však skončí až o týden později v Náchodě. V minulém ročníku juniorka s Karlovými Vary neudělala ani bod a na jaře ji porazil Vaněček, který od léta patří do prvoligového kádru FK Mladá Boleslav.

V aktuálním soutěžním ročníku nemají Karlovy Vary ze hřišť soupeřů nijak oslnivou podzimní bilanci. Venku vyhrály pouze jednou v Blšanech 2:0. Další tři body přivezly za remízy z Vyšehradu 0:0, Chebu 0:0 a Horních Počernic ze střetnutí s pražskou Slavií 1:1.

Boleslavská juniorka má karlovarským Buldokům co odvádět, neboť v předchozím soutěžním ročníku ve dvou vzájemných duelech dvakrát prohrála o gól.
V říjnu loňského roku v Karlových Varech podlehla 2:3 za výrazného přičinění nepřesného sudího. Boleslavské góly dávali Voborník s Ordošem a sestava vypadala takto: Michňa – Kalíšek, Mrvík, Doležal, Skramužský – Tuma, Murárik, Brunclík, Vajgl – Odroš, Voborník.
Odveta v letošním květnu se juniorce nepovedla, neboť na Astonce prohrála 1:2. Karlovarští vedli góly Kalána a Vaněčka. Jedinou úspěšnou boleslavskou trefu zařídil Gögh, penaltu neproměnil Ordoš a těsně před koncem Vajgl napálil tyč. Jarní sestava juniorky proti Karlovým Varům: Kučera – Krátký, Brezinský, Horák, Kalíšek (61. Vajgl) – Gögh, Vizingr, Ordoš, Fabián (56. M. Sedláček) – Holub (46. Skramužský), Mikolanda.

Karlovarský trenér Dejmal, který v létě přešel do Sezimova Ústí, při jarním utkání postavil toto mužstvo: Četverík – Kubice, Oslovič, Předota – Pechar, Čižnár, Tichota (70. Schuster), Kalán, Hrubý – Geňo (81. Čertík), Vaněček (90. Sikora). Autor vítězného karlovarského gólu Vaněček ukončil v létě roční hostování v lázeňském městě, vrátil se do mateřské Plzně a vzápětí přestoupil do Mladé Boleslavi. Z jarní karlovarské sestavy ukončil hostování z Plzně také Schuster a z Bohemians Praha obránce Předota.

Současný trenér FC Buldoci Karlovy Vary Stanislav Purkart má k dispozici dvacetičlenný kádr, který tvoří brankáři Jan Četverík, Michal Dejmal, obránci Roman Hemzáček (hostuje z FK Ostrov), Václav Klečka, Michal Kubice, Tomáš Oslovič, Jiří Razím (hostuje z Viktorie Plzeň), Karel Řezáč (hostuje z Viktorie Plzeň), Jan Staněk, Zbyněk Vondráček (hostuje ze Slavie Praha), záložníci Milan Čižnár, Marian Geňo, Lukáš Hrubý, Petr Janáček má zkušenosti z působení v Anglii, Tomáš Pechar, Karel Tichota, útočníci Miloslav Čertík, nejzkušenější Roman Kalán, Jan Kotáb (hostuje z Klatov), Václav Ušák.

Fanshop banner