Villarreal přiletí bez Riquelma a Rossiho
Klub

Villarreal přiletí bez Riquelma a Rossiho

Redakce

Utkání 2. kola C skupiny Poháru UEFA FK Mladá Boleslav – Villarreal CF se hraje ve čtvrtek 8. listopadu od 20,30 hodin na boleslavském městském stadionu. Španělský tým do Česka přiletí oslabený o dvě hvězdy. Kreativní argentinský středopolař Riquelme se hádá s trenérem Pellegrinim, který jej tudíž nestaví, a italský kanonýr Rossi si v ligovém utkání proti Atletico Madrid nepříjemně poranil koleno.

Dvacetiletý italský kanonýr Giuseppe Rossi nedohrál nedělní utkání Atletico Madrid – Villarreal 3:4 kvůli zranění kolena, které se po pozdějším vyšetření ukázalo být hodně vážným. „Má poraněný vaz a poškozený meniskus. Když půjde všechno dobře, bude mimo hru méně než šest týdnů,“ uvedl villarrealský lékař Juan Albors pro webové stránky španělského klubu.
Zranění Rossiho je výrazným oslabením ofenzivní síly Villarrealu. Pouze 173 centimetrů vysoký útočník je protřelý působením v mládežnických reprezentacích Itálie i v klubech italské a anglické nejvyšší soutěže. Hrál za Parmu, před dvěma roky byl nejlepším střelcem rezervy Manchester United, ale protože se do prvního týmu neprosadil, vrátil se přes Newcastle United do italské Parmy. V letošním létě přišel do španělského Villarrealu jako náhrada za uruguayského bombarďáka Forlána, za kterého Atlético Madrid zaplatil 21 milionů euro. Giuseppe Rossi očekávání splnil, neboť do svého zranění nastřílel sedm ligových gólů. Villarrealu bude jeho střelecká potence chybět, ale zbylí útočníci jsou také zdatní kanonýři.

Jednatřicetiletý Guillermo Franco, vlastnící argentinské i mexické občanství, byl před třemi lety nejlepším střelcem mexické ligy v dresu Monterrey a má zkušenosti i z argentinské ligy, kterou hrál za San Lorenzo de Almagro. Jednatřicetiletý dánský kanonýr Jon Dahl Tomasson posílil letos útok Villarrealu z německého Stuttgartu a před tím byl v nizozemském Feyenoordu, se kterým před pěti lety vyhrál Poháru UEFA, a v italském AC Milán, se kterým o rok později vyhrál Ligu mistrů. Osmadvacetiletý turecký útočník Nihat Kahveci šestačtyřicetkrát reprezentoval Turecko, s Besiktasem JK před pěti lety vyhrál turecký pohár a do Villarrealu přišel v loňském roce z Real Sociedad. V posledním mistrovském utkání se na porážce Atletica Madrid 4:3 podílel právě Nihat dvěma góly.

Rozporuplná devětadvacetiletá argentinská hvězda Juan Román Riquelme vysedává momentálně na tribuně. Před rokem se totiž Riquelme rozhádal s chilským trenérem ve službách španělského klubu Manuelem Pellegrinim. „Riquelme je na svém postu jedním z pěti nejlepších hráčů světa, ale není oddaný svému klubu. Pokud se individuality snaží přinést něco celému týmu, je to skvělé. Pokud chtějí být nad celým týmem, stávají se z nich nechtění hráči," prohlásil Pellegrini. A ředitel klubu Villarreal CF José Manuel Llaneza se ve sporu postavil za trenéra.
Uražený Riquelme odešel na půlroční hostování do mateřského klubu Boca Juniors, kde předvedl své kvality výrazným střeleckým podílem na zisku nejcennější jihoamerické klubové trofeje Copa Libertadores. Argentinský Boca Juniors ve finále porazil brazilský Porto Alegre nejprve 3:0 a v odvetě 2:0. V prvním utkání dal Riquelme jeden gól, ve druhém oba. Navíc se ocitl mezi padesátkou letošních kandidátů na ocenění Zlatým míčem časopisu France Football. Trenér Villarrealu Pellegrini však s rebelem Riquelmem po návratu z půlročního argentinského hostování nadále nepočítá, protože si do středu pole přivedl nového tvůrce hry chilského jednadvacetiletého reprezentant Mati Fernandeze, za kterého klubu Colo Colo zaplatil Villarreal devět milionů euro. Riquelme sedí na tribuně, neboť zájemci o jeho služby, mezi nimiž byli například zástupci Boca Juniors, Tottenhamu Hotspurs, Atletico Madrid, nesplnili finanční požadavky Villarrealu.
Fanshop banner