Rossimu a Nihatovi to v dresu Villarrealu střílí
Klub

Rossimu a Nihatovi to v dresu Villarrealu střílí

Redakce

Jestliže si Mladá Boleslav pošramotila sportovní sebevědomí a pokazila klid k přípravě na utkání Poháru UEFA, tak její nejbližší soupeře Villarreal CF si naopak náladu vylepšil. Na hřišti Atletica Madrid vyhrál 4:3. Podzimní střeleckou formu potvrdil italský rychlík Rossi i jeho turecký náhradník Nihat. Tři body z venku přivezla i Fiorentina za těsnou výhru 1:0 nad Laziem Roma. Vedoucí tým řecké ligy AEK Athény doma prohrál 1:2 s průměrným Iraklis Soluň. Švédská liga už skončila a IF Elfsborg hraje už pouze utkání poháru UEFA .

Primera Divisón: Atletico Madrid – Villarreal CF 3:4
Villarreal v hlavní městě začal špatně. V 10. minutě inkasoval z hlavy Pabla a ve 25. minutě po střele Simaa prohrával o dva góly. Ve 31. minutě se Godinovi povedl pas na kanonýra Rossiho, který snížil a připsal si již sedmou ligovou trefu v této sezóně, a čtyři minuty před přestávkou vyrovnal Fuentes, když potrestal chybu madridského brankáře Franca.
Zkraje druhého poločasu madridský Maxi Rodrigues z pokutového kopu netrefil branku, ale v 62. minutě se jeho spoluhráč Aguero hlavou trefil k tyči. Dvěma góly v 70. a 90. minutě Nihat otočil skóre a vystřelil Villarrealu nečekané tři body.
Villarreal CF: Viera – Angel, Capdevila, Fuentes (46. Cygan), Godin – Cani, Bruno (58. Josico), Pires, Senna – Franco, Rossi (46. Nihat).
Villarreal si udržel třetí příčku, když po jedenácti ligových kolech má stejně bodů, jako druhá FC Barcelona, a o jeden bod méně, než vedoucí Real Madrid.

Serie A: Lazio Roma – ACF Fiorentina 0:1
Utkání rozhodl v 19. minutě Pazzini, když potrestal nevídaný kiks římského brankáře Ballotty. Fiorentina postrádala zraněného Gobbiho, vykartovaného Ujfakušiho a unaveného Mutu, která nastoupil až v průběhu druhé půle. Těsné vedení uhájila pozorným bráněním a fantastickými zákroky brankáře Freye.
ACF Fiorentina: Frey – Gamberini (19. Dainelli), Kroldrup, Paqual, Potenza – Donadel, Kuzmanovic (53. Pazienza), Liverani, Montolivo – Osvaldo (68. Mutu), Pazzini.
Fiorentina i po jedenáctém kole drží kontakt s čelem tabulky a spolu s vedoucím Interem Milán jsou jedinými dvěma neporaženými týmy italské nejvyšší soutěže Serie A. Z jedenácti ligových utkání šest vyhrála a pět remizovala.

A Ethniki Katigoria: AEK Athény – Iraklis Soluň 1:2
Senzační prohra vedoucího mužstva řecké ligy s osmým celkem tabulky. Pro AEK Athény to je první ligová prohra po předchozích šesti vyhraných utkáních. Soluň vyhrála teprve podruhé v podzimní sezóně a poprvé venku. I přes nečekanou porážku je tým AEK Athény na prvním místě, ale druhý Panathinaikos Athény, který remizoval na hřišti předposledního Ergotelis FC, se přiblížil na dva body.

Fanshop banner