Ščasný: Hráči lajdácky propásli šance
Klub

Ščasný: Hráči lajdácky propásli šance

Redakce

Podruhé doma ztráta všech bodů a navíc bez vstřeleného gólu. Rozhodně pádný důvod k bezesnému trenérskému přemýšlení nad opakující se střeleckou jalovostí. „Špatně se utkání hodnotí, když doma prohrajete,“ povzdechl si boleslavský kouč Zdeněk Ščasný při příchodu mezi novináře po utkání 12. ligového kola FK Mladá Boleslav – FC Tescoma Zlín 0:1. Šancí na lepší výsledek měli boleslavští fotbalisté spousty. „Lajdácky je propásli,“ zlobil se Ščasný.

„Nejsem spokojen s druhou domácí porážkou. Vytvořili jsme si více šanci, ale gól nedali a to je potom těžké. Při tom jsme hráli poměrně dobře, hlavně první půlhodinu, ale nevarovali nás soupeřovy brejky, které jsme mu umožnili po našich ztrátách míče ve středu hřiště. Po přestávce jsme až do závěru utkání Zlín přikovali k jeho brance, nebylo nám však přáno, aby tam gól spadl. Tak to ve fotbale chodí, ztratili jsme doma, tak musíme přivézt body z venku,“ mínil boleslavský Ščasný.

„Pro nás to bylo náročné utkání, už v prvním poločase potvrdila Boleslav svoji sílu. Chtěli jsme hrát na brejky, což se nám Žůrkem podařilo. Nápor v druhém poločasu jsme očekávali a projevil se neustávajícími centry z pravé i levé strany. Doma jsme o body přišli s Jabloncem, i když jsme většinu utkání hráli na jeho půlce, v Boleslavi jsme je získali, i když jsme byli pod stálým tlakem,“ neskrýval spokojenost zlínský trenér Pavel Hoftych.

„Za pětasedmdesát procent zápasu nemám hráčům co vytknout kromě toho, že se neprosadili v koncovce. Nedali jsme gól Zlínu, o kterém jsme věděli, že bude hrát na brejky. Lajdácky jsme šance propásli. Jakoby si hráči mysleli, že si soupeř přijde do Boleslavi dát góly sám,“ dodal Zdeněk Ščasný.

Fanshop banner